Mikail İbrahimoğlu 503 haber

Ahıskalı Türklerden, Başkonsolos Bilgen ve TADF Başkanı Çınar’a Ziyaret

Ahıska Türk Toplum Merkezi Heyeti, New York’ta önemli ziyaretlerde bulundu.

Merkezi Dayton Ohio’da olan Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Shakhbandaro, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkan Vekili Sadır Eybov ve heyeti, New York Başkonsolosu M.Levent Bilgen ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar’a ziyarette bulundu.

New York Başkonsolosu Bilgen, Pennsylavania’daki ve Atlanta’daki Ahıska Türkü kardeşlerimiz ile sürekli görüştüğünü belirterek, Ahıska Türklerinin Amerika’da eğitime ağırlık vermesini arzuladıklarını söyledi. ‘Sizler anavatanın bir parçasısınız’ diyen Bilgen, yapılan çalışmaları takdirle takip ettiklerini ifade etti.
TADF Başkanı Ali Çınar, Amerika’daki Türk toplumu olarak Ahıskalı kardeşlerimize sahip çıkmanın ve destek olmanın son derece önemli olduğunu belirterek, ‘68 yıl önce hayatını kaybeden Ahıskalı kardeşlerimize Allah’tan rahmet dilerken, hayatta kalan soydaşlarımızın anavatan hasretlerinin son bulmasını arzuluyoruz’ diye konuştu.

Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi’nin, TADF’ye üye olmak için başvurduğunu hatırlatan Çınar, ‘sizler ile daha da güçlü ve önemli işler yapacağız’ dedi.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkan Vekili Sadır Eybov da Amerika’da aktif Ahıska Türklerini görmekten dolayı daha da güçlendiklerini belirterek, Türkiye’nin desteğinin önemine dikkat çekti.

Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Shakhbandarov, Dünya'da 9 ayrı ülkede yaklaşık olarak 500 bin ve ABD'deki 20 eyalette 20 bin  Ahıska Türkünün olduğunu belirterek,’Ohio’da kurduğumuz Toplum Merkezi Binası bir örnek olmuştur’ dedi. Shakhbandarov, Lousville, Oregon ve Atlanta’daki Ahıska Türkleri gruplarının bina almak için girişimleri olduğunu belirterek, ayyıldızlı pasaportları da almak arzusunda olduklarını dile getirdi. Gürcistan’ın çeşitli bahaneler uydurarak Ahıska Türklerinin vatanlarına dönmelerini engelledikleri için Gürcistan’a karşı bir kampanya hazırlığı içinde olduklarını belirten Shakhbandarov, gelecek sene Ahıska ile ilgili sergi çalışmaları hazırlıkları olduğunu  da söyledi.

Ahıska Türkleri Merkezi “Miko Tiyatro” başlıklı bir gösteri için Amerika’da turneye çıktıklarını belirterek, Atlanta(GA),Dayton(OH), Lousville, Chicago (İL), Philadelphia, Seatle(WA), Portland, İdaho’da performanslarını Rochester(NY), 8 Aralık’ta Baltimore(MD), 9 Aralık’ta ise Springfield(MA)’da sergilendiğini belirttiler.

Kaynak: TurkishNY

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz