Mikail İbrahimoğlu 503 haber

“Ahmet Ertegün”, ATACC’ye Konuk Oldu

Dayton’daki Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi, Türk Kültür Vakfı’nın desteğiyle PBS belgeseli “Atlantic Records: The House that Ahmet Built” başlıklı belgeselin gösterime konulduğu bir programa ev sahipliği yaptı.

Programda Ray Charles, Areatha Franklin ve Rolling Stones gibi Türk Amerikalı girişimci Ahmet Ertegün tarafından kurulan Atlantic Records tarafından müzik dünyasına kazandırılan efsane müzisyenlerin eserleri çalındı.

ABD’deki Türk Büyükelçiliğ yapmış olan Diplomat Münir Ertegün’ün oğlu Ahmet Ertegün, Atlantic Record şirketini 1947’de kurmuştu.

Atlantic Records’u dünyanın en önemli müzik şirketleri arasına sokmayı başaran Ahmet Ertegün, uzak görüşlülüğü ile şirketi esasen blues ve caz müzik ağırlıklı bir şirketten dünyanın en önde gelen müzik şirketlerinden biri haline getirdi.

Geceye katılan konuklardan birçoğu Drifters,  Bobby Darin, Crosby, Stills, Nash and Young, Phil Collins, ve Kid Rock gibi birçok ünlünün kariyerini inşa eden Atlantic Records’un bir Türk tarafından kurulduğunu bilmediklerini ve belgesel programı Ertegün ve dehasına dair çok şey öğrendiklerini ifade ettiler.

Türk Kültür Vakfı ve Dayton Council on World Affairs tarafından Amerikalı öğretmenlerin Türkiye'nin tarih ve kültürünü tanımalarına olanak sağlamaya yönelik  olarak tertiplenen "Spotlight on Turkey" serilerinden birini oluşturan programa Ahıskalı Türk Amerikan toplumu üyelerinin yanı sıra çok sayıda Amerikalı öğretmen iştirak etti.

Kaynak: TurkishNY

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz