Mikail İbrahimoğlu 503 haber

Ahıskalı Aile 5 Bin TL Bulamazsa Parçalanacak

Özbekistan Milli Takımı’nın eski futbolcusu olan Aydın Haydar, futbolu bıraktıktan sonra ailesiyle birlikte Bursa’ya yerleşti. Kendisi ve çocukları için kimlik çıkartan Haydar, oturma izin süresi dolan eşi için 5 bin lirayı bulamazsa hayat arkadaşı sınır dışı edilecek. Devletten yardım isteyen Haydar, “2 çocuğum var. Ailemin parçalanmasını istemiyorum” dedi.

Bursa’da; eşi Aksana Alieva (39), çocukları Elif (16) ve Veli Haydar (18) ile birlikte yaşayan Özbek Milli Takımı’nın ve Neftchi Fergana kulübünün eski futbolcusu Ali Haydar, zor günler yaşıyor. 2006 yılında Özbekistan’dan Bursa’ya farklı umutlarla gelen Haydar, Bursa Amatör Lig ekiplerinden olan Ahıskaspor’un da teknik direktörlüğünü yapıyor. Futbolun dışında evine ekmek götürebilmek için her türlü ağır işlerde çalıştığını belirten Haydar, birkaç gün önce Emniyet Müdürlüğü’nden gelen bir haber ile adeta yıkıldı. 

Haydar, Rus asıllı eşi Aksana Alieva’nın oturma izin süresinin dolması sebebiyle sınır dışı edileceğini ifade etti. Eşinden ayrılmak istemediğini belirten Haydar, asgari ücretle ev geçindirdiğini ve 5 bin liralık cezayı 15 gün içinde ödeme gücünün olmadığını belirterek, “Geçen gün kapımıza gelen bu haberle adeta yıkıldık. Ben ve çocuklarım Ahıska Türk’ü olduğu için kimlik çıkartabildik. Ama eşim Rus asıllı olduğu için kimlik çıkartamıyoruz. Bu yüzden zor durumdayım. Futbol kariyerim bitince Bursa’ya geldim. Daha sonra çocuklarımı ve eşimi buraya getirdim. Biz Emniyet Müdürlüğüne müracaat ettik. Ama henüz bir netice alamadık. 6 sene geçti ama oturma izni alamadık. Eşimi ben yurt dışına nasıl yollayayım?” dedi.

"AİLEMİN YIKILMASINI İSTEMİYORUM"

5 bin TL cezayı ödemem durumunda eşimin bir sene daha oturma iznine sahip olacağını söyleyen Haydar, “Ama ben nasıl bu parayı ödeyeyim? Bu parayı ödeyemezsem eşim 10 gün sonra sınır dışı olacak. Benim ailem yıkılacak. Lütfen bana bu konuda devlet büyüklerimiz yardım etsin. Ailemin yıkılmasını istemiyorum. Bu konuda bana yol göstersinler. Her gün ağlıyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyorum” diye konuştu.

"O BİZİM GURURUMUZ"

Aydın Haydar’ın eşi Aksana Alieva ise Türkçe’yi az bildiğini belirterek, ailesinden ayrılmayı istemediğini kaydetti. Sürgüne Uğramış Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Paşa Alihan ise, Ahıskalı gençlere sporu sevdiren Aydın Haydar’ın kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Haydar kardeşimiz bir Rus kızını severek evlenmiş. Türk olarak altın madalyalar kazandı. Bursa’ya geldi ve gençlerimize sporu öğretiyor. Ama ne zaman ki eşinin sınır dışı edilmesiyle ilgili haber geldi biz de adeta yıkıldık” şekilde konuştu. Milli Takımda ve Özbek kulüpte oynadığı maçlar esnasındaki fotoğraflarını gösteren Haydar, Özbekistan’da aldığı ‘C’ lisans belgesini Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) denklik alarak resmen görev yapma imkanı buldu.

Kaynak: AHISKALILAR.ORG

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz