Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Gebze'deki Ahıska Türkleri Hocalı’yı Unutmadı

YOĞUN KATILIM VARDI

            Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu´nda düzenlenen konferansa Kaymakam Osman Ateş, MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, Gençlik Kolları Başkanı,  Gebze Belediyesi Meclis üyesi Erdoğan Şahin, Gebze Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Aziz AZİZ ve çok sayıda misafirler katıldı. Programa saygı duruşu ve her iki ülkenin istiklal/milli marşının okunmasıyla başlandı.

MİLLİ ŞUURUMUZU SAĞLAMAK İSTİYORUZ

            Programda ilk olarak Türk Ocağı Derneği Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Türker bir konuşma yaptı. Hocalı katliamını anmak için üç günlük bir program hazırladıklarını ifade eden Türker, “Bu akşamdaki programımıza katılan Sayın Ganire hanıma teşekkür ediyoruz. Bizler Milli şuurumuzu sağlamak istiyoruz. Mücadelemiz bir gün sonuca ulaşacaktır. Azerbaycan bayrağını Karabağ ve Azerbaycan’da dalgalandıracağız” dedi. Müteakiben, Hocalıda yaşanan katliamı anma konferansında daha sonra ki konuşmacı olarak Gebze Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Aziz AZİZ körsüye davet edildi.

Konferansa, Azerbaycan Vatandaşları olan Ahıska Türkleri de iştirak ettiler.

            Başkan Aziz, bu gün burada bu organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ederek,      o yıllarda, Ahıska Türkleri olarak Fergana olaylarından sonra 2. sürgünü yaşayan Ahıska Türkleri, 1959 olduğu gibi, 1989 de de yaklaşık 100.000 yakın Ahıska Türküne bağrını açmış ve halen sahip çıkmaya devam etmektedir dedi. Karabağın, karabağrı olan Hocalı’da ve diğer bölgelerde yaşanan açılara bizzat şahit olduklarını, bu duruma o dönemlerde sessiz kalmadıklarını belirten başkan Aziz, Konferansa 4,5 yıl vatani mücadelesini yapan Karabağ gazileri ile birlikte katılım sağladıklarını ifade etti.                         

Öz topraklarından bir milyon insanımız koparılarak, talan edilerek sürgüne uğratılan durumlarda, bir çok ülkenin sessiz olduklarını da hatırlamak mümkündür. Bu nedenle, artık Azerbaycan 20 yıl önceki pozisyonda olmadığını, çağı, teknolojiyi, bilimi ve tüm donanımı yakalamış bir ülke halin gelmiştir. Konferansın ana konuşmacısı ve misafiri olan Azerbaycan Milletvekili, Ganira PAŞAYEVA’ya, Türk toplumuna verdikleri uluslararası platformlardaki destekleri, geleceğimize iyi bir hedef olacaktır. Gebze Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Aziz AZİZ, Allah’ın izni ile tüm Müslüman Türk coğrafyaları aklı selim düşünen sabırlı ve stratejilerini doğru kararlar doğrultusunda planlayan beyinlerle ilelebet devam edecektir inancıyla, katılımcılara yapılacak olan ve atılacak olan işlerde sözde değil, özde hareket edilirse daha da bereketli olacaktır ifadelerini de eklemiş oldu.  

BİRBİRİMİZİ TANIMAKTAN UZAK DÜŞTÜK

            Konferansın konuşmacısı olan Azerbaycan Milletvekili Ganire PAŞAYEVA yaptığı konuşmada Türklerin tarihlerinin hep yanlış ve yalan anlatıldığını söyledi. Türk milletinin yaşadığı yerleri gezip gördüğünü ifade eden Ganire Paşayeva, “Kıbrıs başta olmak üzere Kerkük’e kadar gittim. Her yerde insanımızın ağrısı ve acısı vardı. Niye böyle bir duruma geldik diye sordum? Birbirimizi tanımaktan uzak düştük. İnsanlarımızın acısını ağrısını öğretmedik. Küçük parçalara bölündük. Bölündüğümüz içinde herkese kendi derdine düştü” dedi. Her yerde ama her yerde davamızı anlatmalıyız dedi. Türklerin gelecekte daha güçlü olmaları için büyük Türk liderlerinin düşüncelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten PAŞAYEVA,“Dünyanın her yerindeki Türk ile birlik iç içe olmalıyız. Ben bir Türküm anlayışı olmak zorunda. Oradaki bir köy var onun adı Karabağ, Kerkük, Ahıska’dır. Bu köyler Türk milletinin köyüdür. Herkes kendi yerinde çok şey yapabilir. Gittiğimiz her yerde davamızı anlatmalıyız” şeklinde konuştu.

28.02.2013

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz