Mikail İbrahimoğlu 503 haber

Yusuf Serverov'un Davasını Cavit Aliyev Sürdürüyor

Ahıska Türklerinin Uluslararası Vatan Cemiyeti SSCB döneminden günümüze kadar Moskova’da faaliyetini sürdürmektedir. Milletimizin önder şahsiyetlerinden olan Yusuf Serverov’un liderliğinde hukuk mücadelesine başlayan bu kuruluşumuz etkinliğini Cavit ALİYEV başkanlığında devam etmektedir.  Yaklaşık yüz bin insanımızın yaşadığı Rusya Federasyonunda koordinasyonu sağlamak, Azerbaycan ve diğer bölgelerdeki Vatan cemiyetleri ile işbirliği içinde olmak özellikle Gürcistan devletinin Ahıskalıların vatana dönüşüyle ilgili çıkarmış olduğu yasanın uygulamada nasıl bir yol izleyeceğini takip etme adına Cavit Bey’in girişimleri takdire sayendir. Ekte Gürcistan’dan almış olduğu cevap mektubunu ve kültürel etkinliklerinden kareler sunarak büyük bir sorumluluk üstlenmekte olan Cavit Bey’e;  Önderimiz Yusuf Serverov’un davasını üstlenmiş olduğu ulvi mücadelede başarılar dileriz.


Uluslararası Vatan Cemiyeti Başkanı Sayın Cavit Aliyev’in mektubuna Gürcistan yetkililerince verilmiş cevap mektubunda bildirilmiştir. 

 

Mektup ve Türkçe tercümesi aşağıdadır:

Sayın Cavit Bey,

28 Kasım 2012 tarihli 635 nolu yazınıza cevaben bildirmek istiyoruz ki; repotriant statülerinin alınmasıyla ilgili müracaatlar, ilgili yasa gereği 1 Ocak 2010 tarihinde sonlandırılmıştır. Fakat Gürcistan’daki siyasi değişimin ardından meselenin yasal zeminde yeniden düzenlemeye alınmasına ihtiyaç duyulduğu ve Gürcistan’a göç etmek isteyenlerin önünü açmak amacıyla yasaya ilavelerin getirilmesi kanısına varılmıştır.

Sorumluluğumuz gereği inanmaktayız ki, XX asrın 40. Yıllarında Gürcistan Sovyet Respublikası sınırlarından zorla göçe maruz bırakılmış insanlar ve evlatları yeniden Gürcistan’a dönme hakkı kazanmakla beraber ilgili yasalar gereği vatandaşlık haklarını da kazanacaklardır.

Saygılarımla

Paata Zakareişvili

AHISKALILAR

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz