Harun BOZKURT 31 haber

İlgili Haberler

Başkan Köksoy Ahıskalı İş Adamlarını Ardahan'a Yatırım Yapmaya Davet Etti

  • Gönderen Harun BOZKURT
  • 27 Mayıs 2013 00:42:44 MSK
  • 0 yorum
  • 11.061 izlenme

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'unda katıldığı, DATÜB ‘’Dünya Ahıska Türkleri Birliği'' , Bursa'da faaliyette bulunan TASİYAD ‘’Tüm Ahıskalılar Sosyal İktisadi İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği ’’ TDBB ''Türk Dünyası Belediyeler Birliği'', Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği ' nin iş birliği ile 23-24 Mayıs 2013 tarihlerinde bir araya geldiler.

Bursa vali yardımcıları Eyüp Sabri Kartal, Samet Ercoşkun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy,   DATÜB Başkan Vekili Prof. Dr. İlyas Doğan, DATUB Başkan yardımcısı Sayın Sadyr Eibov, DATUB yönetim kurulu üyeleri, TASİYAD Başkanı  Habibullah Mürsel, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı ve Yıldırım Belediye Başkanı  Özgen Keskin, , çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Yurt Dışı Akraba Toplulukları YTB yetkilileri,  Ahıskalı işadamları ve çeşitli sektörlerden şirket temsilcileri katıldı.

Forumun 1.Panelinde ''Ahıska Türkleri için Ekonomide Yeni Sinerjiler ve Vizyonlar Oluşturmak’’
 Konu  başlıklı  oturumda sunum gerçekleştiren, Belediye Başkanı  Faruk Köksoy,
-Ardahan- Ahıska arasında ticaretin geliştirilmesi,
-yeni ticari fırsatları,
-Ahıska’ya yerleşecek Ahıskalıların istihdamı hakkında bilgiler verdi ve  Ahıskalı işadamlarını Ardahan’da yatırım yapmaya davet etti.
Yrd. Doç. Dr. Nergis Aziz ''İnsan Kaynaklarının Uluslararası Pazarlamadaki Önemi‏'' bildirisinde insan kaynaklarının şiddetli rekabet ortamında uluslararası pazarlarda faaliyet gösteren işletmelere önemli rekabet avantajını sunabileceğini, dolayısıyla Büyük Öğrenci Projesi çerçevesinde Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim alan ve mezun olan Ahıskalı Türklerin önemli bir potansiyel oluşturduğunu ifade etti. Ahıskalı mezunların Türk üniversitelerinde eğitim almış olmaları yanında, 282 milyonluk nüfusu ile dünyanın en büyük pazarları arasında yer alan Bağımsız Devletler Topluluğu üyelerinin sosyal, ekonomik ve ticari alt yapılarına hakim olduklarını, dolayısyla işletmelere rekabet avantajını ssağlayabileceklerini belirtti.
Uludağ Üniversitesinden Prof.Dr. Mehmet YÜCE “Türkiye’deki Yabancı Sermaye İçin Alternatif  Alanlar ve Yatırım Avantajları’’ bildirisinde Türkiye’de yatırım yapma avantajları, yatırım alanları ve yatırım teşvikleri konusunda bilgi verdi ve Türkiye’de yatırım yapmanın önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz