Mikail İbrahimoğlu 503 haber

Ahıskalılar Ata Yurtları Ahıskayı Ziyaret Etti

Vatan hasreti toprak öptürüyor. 1944 yılında Sovyet lideri Sitalin tarafından ana yurtları Ahıska'dan sürgün edilen Ahıska Türkleri her fırsatta Ata yurt dedikleri Ahıska'yı ziyarete gidiyorlar.

Bu defa ziyarete gelenlerin hepsi din görevlileri ve değişik ülkelerden oldu. Amerika, Kazakistan, Azerbaycan, Kırım ve Ukrayna'dan Rize'deki Kuran kursunda eğitim görmek için Türkiye'ye gelen 19 ile 75 yaşları arasın da ki Ahıska kökenli imamlar, Kuran kursunun da yardımıyla düzenledikleri Ahıska ziyareti oldukça heyecanlı geçti.

Rize den Posof a gelen otobüsü Posof ilçe Müftüsü Ali Çetin karşıladı ve onlara rehberlik yaptı. Posof Türkgözü sınır kapısından Gürcistan'a geçiş yapan grubun Ahıska'daki ilk gittikleri yer, baba ve dedelerinin sürgün edildiği tren istasyonu oldu. Baba ve dedelerini tren vagonlarına bindirilip te sürgün edildiği yerleri gören oğul ve torunları yere yatarak toprakları öptüler.

Rize'ye dini eğitim için gelen ve ata yurtlarını ziyaret için Ahıska ya gelen 24 kişilik ekip Ahıska da gruplara ayrılarak her grup sürgün edildikleri köyleri görmek için Ahıska ve Aspinza daki köylere gittiler.

Her dakika ve saniyeleri görüntülemeye çalışan Sürgünde ki Ahıskalılar a bir gün yetmedi ve ancak gece yarısı Posof a dönebildiler. O gece Posof ta kalan ekip sabah erken saatte Rize ye döndüler.

  • Tags:

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz