Mikail İbrahimoğlu 503 haber

Uluslararası Vatan Cemiyeti Heyeti Gürcistan'da Görüşmelerde Bulundu

Uluslararası Vatan Cemiyeti Başkanı Cavit ALİYEV, Başkan Yardımcısı Fuat Pepinov ve Azerbaycan Vatan Cemiyeti Başkanı İbrahim MAMMADOV, Başkan Vekili Cemeseddin Ahmadov Yönetim Kurulu Üyelerinden Rüstem HALİLOV ve Ali BAYRAGDAROV’un geçen günlerde (16-22 Mayıs 2013) Gürcistan’a seferi olmuştur.

Gürcistan Entegrasyon Bakanı Pata Zakaraşvili ile görüşen Cavit Bey geçen yılın Aralık ayında kendileriyle görüştükleri zaman ilettikleri sorunların neticeleriyle ilgili bilgi almak istemiş, mecburi göçkünlerle ilgili komisyon üyesi olan bakana komisyon terkibinde kendilerine belirtilmeyen Ahıskalı 3 ismin olduğuna da değinmiştir. 
Şeffaflık içinde çalışmaların yürütülmesinden yana olduğunu belirten Cavit Bey ertesi gün Azerbaycan’dan gelen Vatan Cemiyeti heyetiyle beraber bir dizi ziyaretlerde bulunmuştur.

Avrupa Konseyi üyelerinden Tomasson’un da katıldığı “Ahıskalıların dünü, bugünü ve geleceği” adlı konferansta Ahıska Türklerinin sorun ve talepleri kendilerine iletilmiş, talepleri haklı bulan misafir çözüm konusunda çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını dile getirmiştir.

Gürcistan Parlamentosunda Azeri Türklerini temsil eden milletvekili Mahir DARZAEV ile de görüşen Vatan Cemiyeti heyeti göç ve sorunlarla ilgili istişarenin güçlendirilmesi yönünde mutabık kalmışlardır. Gürcistan Hükumet yetkilileriyle de görüşen heyet, sürecin takipçisi olduklarını, artık somut adımların atılmasında mevcut Gürcistan Hükumetinden beklentilerinin olduğunu dile getirmişler.

Ahıska ve civarındaki yerel halkla da görüşen Vatan cemiyeti heyeti halkın meseleyi benimsemesine önem verdiğini bu tür ziyaretlerin yoğunlaşmasıyla desteğin artacağına inandıklarını belirtmişler.

Kaynak: AHISKALILAR

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz