Harun BOZKURT 31 haber

İlgili Haberler

Hatay Ülkü Ocakları “Ahıska Sürgünü Ve Ahıska Türkleri” Semineri

  • Gönderen Harun BOZKURT
  • 24 Kasım 2013 18:37:14 MSK
  • 0 yorum
  • 11.663 izlenme

Hatay Ülkü Ocakları tarafından 19.11.2013 tarihinde Hatay Ülkü Ocakları il binasında “Ahıska Sürgünü ve Ahıska Türkleri” konulu konferans düzenlendi. Gazeteci Yazar ve kendisi de bir Ahıska göçmeni olan Rahmi Vardı Beyefendinin konuşmacı olarak katıldığı programda; Ahıska Türkleri’nin tarihi, yaşadıkları sıkıntılar, bu günkü durumları ve gelecekleri üzerine bilgilendirici bir sohbet gerçekleştirildi.

Programda söz alan ve kendisi de bir Ahıska göçmeni olan Milliyetçi Hareket Partisi İl 2. Başkanı Veysel Draganlı “Ahıska Türkleri arasında şöyle bir rekabet vardır, Ahıskalılar ölmeden önce mezarlığın en batısına gömülmek isterler, neden diye sorulduğunda çünkü anavatan Batıdadır karşılığını verirler” sözleri ile semineri dinleyenlere duygulu anlar yaşattılar.
Programın 2. kısmında Suriye Türkmenleri ve mevcut sıkıntıları üzerine bir konuşma yapan Gazeteci-Yazar Rahmi Vardı; bu konuda bir dernek kurduklarını, bu dernek vasıtası ile Türkmenlere ve Suriye’den göç etmek zorunda kalan mağdurlara Ensar-Muhacir yardımlaşması örneğinde olduğu gibi yardım etmeye çalıştıklarını belirterek bu konuda Ülkücü gençlere yapılanlar ile ilgi bilgi aktardılar. Daha sonra seminere misafir olarak katılan ve Suriye/Golan Türkmeni olan bir soydaşımız, Suriye Türkmenlerinin sıkıntıları ve beklentileri üzerine kısa bir konuşma yaparak duygularını ifade etme fırsatı buldu
Programa Milliyetçi Hareket Partisi İl ve Merkez İlçe yöneticileri, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ve Ülkücü Gençler katılım göstermişlerdir.

 

 

 

 

 

 

kaynak : hatay ülkü ocakları 

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz