Harun BOZKURT 31 haber

Pamukkalae Üniversitesinde AHISKA TÜRKLERİ’NİN DÜNÜ VE BUGÜNÜ KONUŞULDU

  • Gönderen Harun BOZKURT
  • 24 Kasım 2013 18:51:03 MSK
  • 0 yorum
  • 10.202 izlenme
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Türk Dili ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) ile Honaz Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "Ahıska Türklerinin Sürgünü Anısına Ahıska Türklerinin Dünü ve Bugünü" adlı panel düzenlendi.
 

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, öğretim elemanları, öğrenciler ve Honaz ilçesinde yaşayan Ahıskalı Türkler katıldı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Türk Dili ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Özgür Kasım Aydemir, "SSCB’nin çöküşünün ardından bağımsızlıklarını elde eden Türkiye Cumhuriyetleri içerisinde, 4264 farklı yerleşim biriminde temel insanlık haklarından mahrum bir şekilde yaşayan Ahıska Türkleri, Gürcistan sınırları içerisinde öz yurtlarına dönme ümidiyle yaşamaktadır. Ancak dün Türkiye’den yana tavır alacaklarını öngördükleri için Ahıska Türklerini yurtlarından süren Ruslar gibi, bugün de bölgeye yerleşen her bir Ahıska Türkünü kendisine tehdit unsuru olarak gören Ermenistan’ın baskısının hakim olduğunu görmekteyiz" dedi.
Açılış konuşmasının ardından Prof.Dr.Orhan Karabulut’un oturum başkanlığında, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Minara Aliyeva ve Şair Mir Cevat Ahıskalı sunumlarını gerçekleştirdiler.
Yrd.Doç.Dr.Minara Aliyeva, Ahıska Türklerinin yaşadıkları bölgeler ve istatiksel bilgiler aktarırken, Şair Mir Cevat Ahıskalı ise şiirler okuyarak katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Ajans Ahıska

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz