Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Terörü Kınayan Göçmen STK'lar: Sakın Bizim Düştüğümüz Hatalara Düşmeyin

Bursa’da bulunan göçmen federasyonları terörü kınarken, "Sakın bizim düştüğümüz hatalara düşmeyin." uyarısında bulundu.

Türkiye’de artan terör olaylarını kınamak ve akan kanın durdurulması için gençler başta olmak üzere her kesimden Türk, Kürt, Tatar, Hemşin, Çerkez ve diğer gruplardan oluşan sivil toplum kuruluşları Bursa’da terörü kınadı.

Ahıska Türlerinin Haklarını Koruma Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına Ahıska Türkleri Dernekleri, Göçmen Türkler Federasyonu ve Azerbaycan Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa şubesi de destek verdi.

Kendilerinin de 70 yıldır terör başta olmak üzere savaşların acısını derinden yaşadıklarını anlatan Ahıska Türlerinin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan, terörün insanlara mutluluk getirmeyeceğini belirterek, “Bizler ister Yugoslavya’da, ister Makedonya’da, ister Azerbaycan’da, ister Özbekistan veya Kırgızistan’da nerede olursa olsun yaşayan insanlar terörün ne olduğunu çok iyi biliyoruz. 70 senedir bu terörden çektiklerimizi çok iyi biliyoruz ve bu gün biz terörü şiddetle kınıyoruz.” dedi.

SAKIN BİZİM GÜNLERİMİZE DÜŞMEYİN

Yaptıkları basın toplantısı ile teröre bir mesaj vermek istediklerini anlatan Alihan, “Sivil toplumlar olarak yurt dışında teröre mağdur kalmış ister Özbekistan, ister Ukrayna’da olsun, ister Kosova’da olsun, ister Karabağ’da olsun insanlarımız terör mağduru olmuştur. Bütün kardeşlerimiz bu gün burada. Bizim tek amacımız güzel bir yurdumuz ve örnek bir devletimiz olan Türkiye var. Bizim yaşadığımız günlerimize sakın ve sakın düşmeyin diyoruz. Biz bu gün onun acılarını nala bu gün yüreğimizde yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

70 senedir acının ne olduğunu çok iyi bildiklerini anlatan Paşa Alihan, şunları kaydetti: “Bugün burada toplanarak bir mesaj vermek istiyoruz. Terör adam öldürür. Savaşacaksak kalemle savaşalım, bilimle savaşalım, spor sahalarında savaşalım. Biz Bursa’da ne güzel yaşıyoruz neden sizde bu güzel yaşamı istemiyorsunuz. Sizde o topraklarda güzel yaşayın. Her yerde insanca yaşamak istiyoruz. Biz dışarıda bunu yaşadık. Büyük ülkeler darmadağın oldu. Yugoslavya yediye bölündü. Bu gün hepsi ağlıyor, paramparça oldu. Koskoca Sovyet devleti paramparça oldu. Halen bu gün Rusya ve Ukrayna savaşıyor. Ne zamana kadar savaşacak. Savaşla hiçbir şey hallolmaz.”

Paşa Alihan, terörün bir an önce durdurulması çağrısında bulundu.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz