Mikail İbrahimoğlu 503 haber

DATÜB Antalya'da Kültür Şöleninde

DATÜB tarafından organize edilen programa Dişişleri eski bakanı ve AK Parti Genel Başkan yardımcısı sayın Mevlüt Çavuşoğlu Onur konuğu olarak katıldı.

Programın açılış komuşmasında söz alan Dünya Ahıska Türkleri Birliği genel sekreteri Fuat Uçar DATÜB olarak yeni bir yapılanmaya girildiğini İstanbuldaki Genel merkez ofisimizi tamamladık, halkımıza her türlü hizmeti vermeye hazır olduklarını daha hızlı ve verimli olmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.
Daha sonra söz alan Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov bu güzel akşamda katılımlarından dolayı sayın Bakanımıza ve siz değerli halkımıza çok teşekkür ediyorum. Buraya toplanmamızın sebebi bizleri hiç bir zaman unutmayan ve yardımlarını esirgemeyen sayın bakanımıza bir teşekkür borcudur.sayın bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis Başkanlığı döneminden başlayarak bizleri hiç yalnız bırakmamıştır.
Vatan Ahıskaya dönüş ve hakların iadesi sürecinde ve bütün stazburgtaki görüşmelerimizde bizlerle beraber olmuş bize en büyük desteği sağlamıştı,yine Kazakistan'daki Ahıska özel Lisesinin Türkiye Devleti tarafından yaptırılmasında büyük yardımları olmuştur.
Dışişler Bakanlığı döneminde ne zaman kapısını çalsak her zaman güler yüzüyle bizleri karşılamış ve sorunlarımıza yardımcı olmuştur.inşallah yakın bir zamanda Türkiye'de yaşayan halkımızın vatandaşlık probleminin son bulmasında en büyük desteği vereceklerdir.
Biz Ahıskalı Türkler olarak Türkiye devletinin kalkınmasını ve diğer devletler nezdinde saygınlığının artmasını arzu ederiz, ekonomisi güçlü Türkiye bizim için en önemli göstergedir. Biz bunu sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde gördük, her yurtdışı ziyaretlerinde birinci bizleri Kabul etmiş ve taleplerimiz Kabul görmüştür. En son olarak 20 marttaki Kiev ziyaretlerinde DATÜB heyeti olarak ziyaret ettik ve Ukrayna'daki Halkımızın durumunu anlattık o anda hemen direktif verip bu insanlarımızın derhal Türkiye getirilmesi için çalışmalar başlatılsın dedi ve bu çalışma sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın özel katkıları sayesinde olmuştur.biz Ahıskalı Türkler olarak her zaman hükumetimizin sıcak ilgi ve alakasını gönülden yakınlığını gördüğümüz için hiç bir zaman unutmayacağımızı devletimize ve hükümetimize yapılan dış ve iç şer güçlerine karşı yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyoruz ,çünkü bizler yapılan güzellikleri unutmayan bir milletiz vefalıyız bütün legal görünüp illegal çalışan devletimize içte ve dışarıda zarar veren bütün şer güçlerininve terör örgütlerinin karşısındayız. Bu zamana kadar verdiğimiz destek bundan sonrada devam edecektir diyerek sözlerini bitirdi.
Dünya Ahıska Türkleri Birliğince (DATÜB) kent merkezindeki otelde düzenlenen kültür şöleninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de insani oturum izni alanlara çalışma izni verilmediğini anlattı.
İnsani oturum izni alanlarla ilgili mevzuatın değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Oturma izni verdik, bu insan ne yiyecek ne içecek? Aç mı kalacak? Bu insan şimdi çalışamazsa nereden geçinecek? Çalışma izni olmazsa... Çalışmazsa sigortası olmayacak, hastalanınca nereye gidecek? Çoluğuna, çocuğuna nasıl bakacak? Öz eleştiri yapıyoruz. Sorunları biliyoruz, sorunları çözüyoruz" diye konuştu.
Çavuşoğlu, Ukrayna'daki sorunlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Ahıska Türklerinin Erzincan, Kars ve Iğdır tarafına gelmelerini sağladıklarını belirtti.
"Evlerini hazırladık, işlemlerini başlattık" diyen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
"O kardeşlerimizi şu anda yerleştiği yerlerde de yalnız bırakmadık. Bazıları Rusya'ya gitmiş, bazıları Ukrayna'nın değişik şehirlerinde yaşıyor. Hepsine gittik, maddi, insani yardımlarımızı da ilettik. Ahıska Türkü nerede olursa olsun, yalnız bırakamayız, kimsesiz bırakamayız, çaresiz hiç bırakamayız. O kardeşlerimizi de getireceğiz. Tamam, oturum için de sorunu çözeriz, çalışma izniniz de olur ama sizin sevdanızı biliyoruz. Siz vatandaşlık almak istiyorsunuz. Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak istiyorsunuz. Türkiye'de yaşayan tüm Ahıskalı kardeşlerimize vatandaşlık veriyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 19 bin kişi tespit edildi."
- "Hepsine birlikte vatandaşlık verelim"
Ülkedeki Ahıska Türklerinin kayıt altına alınması ve hepsine vatandaşlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bunun bir seçim vaadi olmadığını, Ahıska Türklerini gönülden sevdikleri için vatandaşlık isteklerini yerine getireceklerini söyledi.
Türkiye dışında yaşayıp da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı almak isteyen Ahıska Türkleri de bulunduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "O kardeşlerimize de vatandaşlık vereceğiz, çalışmalarımızı başlattık. Her zaman Ahıskalı kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da her zaman Ahıskalı kardeşlerimizin hem yanında hem de hizmetinde olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz