Mikail İbrahimoğlu 503 haber

Ahıska Türklerinin Bürokrasi Çilesi

Bursa'da yaşayan Ahıska Türklerinin vatanlarına dönmek için Gürcistan Büyükelçiliği'ne verdiği dilekçenin kabul edilmediği bildirildi

Yıllardır vatan hasreti çeken ve kendi topraklarına dönmeyi hayal eden Ahıskalılar, Gürcistan hükümetinin 2007 yılında çıkardığı Vatana DönüşKanunu'ndan yararlanmak istedi. Bunun için gerekli evrakları Ankara'daki Gürcistan Büyükelçiliği'ne teslim etmek isteyen Ahıska Türkleri, dil engeline takıldı. Kendi topraklarına dönmek için Türkçe dilekçe yazan Ahıskalıların bu talepleri kabul edilmeyip dilekçelerin İngilizce olarak yazılması istendi. 620 dilekçeyi İngilizce olarak yeniden yazan vatandaşlardan bu sefer de sağlık raporu, pasaport, kimlik ve çeşitli evrakların noter tasdikli bir sureti istendi.

"KANUNDAN YARARLANMAK İÇİN SON GÜN 31 ARALIK 2009"
Zor şartlar altında yaşadıklarını, evlerinin kirasını bile verecek maddi durumları olmadığını ifade eden Sürgüne UğramışAshıka Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Alihan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdı. Ahıskalıların kendi topraklarına dönmek istedikleri ancak Gürcistan'ın çeşitli engeller çıkardığı belirtilen mektupta, "65 yıldır vatanımıza dönmenin hayaliyle yaşadık. Çoğu vatandaşımız kendi vatanlarını görmeden hayatını kaybetti. Çeşitli sebeplerden dolayı sürgüne uğrayan Ahıskalılar, kendi kültürlerini unutacak dereceye gelmiştir. 2007 yılında Gürcistan hükümeti Vatana DönüşKanunu çıkardı ancak bize akla gelmeyen bürokratik engeller çıkarılıyor" denildi.
Paşa Alihan, "Yıllardır sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Biz vatan hasreti ile yanıp tutuşuyoruz ve kendi topraklarımıza dönmek istiyoruz. 31 Aralık 2009 günü Vatana DönüşKanunu'ndan yararlanmanın son günüdür. Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz" dedi.

Kaynak : Bursa Hakimiyet

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz