Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

YÖS başvuruları başladı

Sınava başvurular, 15 - 26 Şubat 2010 tarihleri arasında internet aracılığıyla yapılacaktır.

Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 9 Mayıs 2010 tarihinde yapılacaktır.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavına başvuran adayların ortaöğrenimlerinin son sınıfında olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;

(a) Yabancı uyruklu (hiçbir devletin uyruğunda olmayanlar ve mülteciler dahil) olanlar

(b) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı'ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının aldığı 5203 sayılı Kanunla Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin

(c) TC veya KKTC uyruklu olup lise öğreniminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların başvuruları kabul edilecektir.

Sınava katılmak isteyen adaylar, 2010-YÖS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formundan oluşan başvuru evrakını, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin websayfasından edinebileceklerdir. Kılavuz basımı ve dağıtımı yapılmayacaktır.

Sınav ve başvuruların nasıl yapılacağına ait ayrıntılı bilgi 2010-YÖS Kılavuzundan edinilebilir.

Kamuoyuna duyurulur.

Prof. Dr. Ünal YARIMAĞAN


Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz