Kültürler barış için biraraya geliyor

  • Seferihisar Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve tüm Türkiye’nin dikkatini çeken “Kültürler Buluşması”nın ikincisi “Barış” temasıyla 15-20 Ekim 2011 tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi ortaklığıyla gerçekleşecek.

           Bu yıl düzenlenecek olan festivalde Seferihisarda bulunan hemşerı dernekleri  katılıp kendi kültürlerini tanıtacaklar.

         Bu yıl barış temasıyla açılacak olan Seferihisar fuarına katılacak olan, Seferihisarda bulunan ve buraya çeşitli yerlerden gelen vatandaşlarımız, bir arada barış içerisinde kardeşse dostça yasamayı buradan tüm Türkiye’ye hatta tüm dünya’ya gösterecekler.

          İşte burada bizlerde geçen yıl olduğu gibi Ahıska Türkleri olarak bulunacağız. Geçen yılkı programda standımızı açıp Ahıskayı, Ahıskalıyı, kültürümüzü başarıyla tanıttık. Seferihisarlılar Ahıska insanının basarısını hoşgörüsünü kültürünü burada bir kez daha gördü, takdir etti. Bu yılda aynı başarıyla daha fazla gayretle, Ahıskayı Ahıskalıyı tanıtacağız. Bu yılkı fuar geçen yıla göre dahada önemli ve dikkat çekici. Yeni anayasa çalışmalarının hazırlık çalışmalarının yapıldığı günümüzde, birlikte barış içerisinde, dostça yasama ülküsünün başarılı bir şekilde yaşandığını Seferihisardan tüm ülkemize yansıtacağız. Festivalin açılışını Ahıska Türkleri yapacak, ilk gün ve açılışta Ahıska Türklerinin olması bizim için dahada önemli. Çünkü açılışta yerel ve ulusal basın bulunacak, bu kanalla Ahıska Türkleri basında yer alacak, ayrıca açılışta: Yerel Yöneticiler, Dernek Başkanları, Siyasi Parti temsilcileri olmakla beraber; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı: Sayın Aziz Kocaoğlu, ve Ege Ordu Komutanımızda bulunacaklardır.

               Bu açılış töreninde Ahıskayı Ahıskalıyı tanıtıcı konuşmayı, buradaki Ahıskalılar adına işi yürüten bu işin çilesini çeken  Seferihisar Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Mirze yapacak, sonra Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer  onun ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yani fuarın açılışında protokol ve konukların,  basının hazır bulunduğu ilk anda, Ahıska ilk olacak, ilk önce Ahıskalı tanıtılacak, Ahıskalılar kültürünü tanıtacak.

               Fuar 15 Ekım 2011 Cumartesi başlıyacak.  Resmi açılış saat 19:30 da olacak yukarda belirttiğimiz konuşmacılar açılışı yapacak. Fakat; saat 12 den itibaren stantlar açılacak, kültürler tanıtılacak. Akşam Resmi açılışla beraber konuşmalar bitince protokol ile beraber fuara katılar Seferihisarlılara Ahıskamızın Ahıskalımızın yöresel yemekleri ikram edilecek.

           Nelermi olacak; aklımıza ilk gelen tabiki hıngalımız.  Bunun dışında yaklaşık 12-13 yemeğimiz konuklara ikram edilecek; ketemız, bişimiz, katmerlerimiz, özbek pilavımız ve daha neler neler. Seferihisarda yasayan annelerimiz,  yengelerimiz, ablalarımız, yöresel yemeklerimizi hazırlayacak, bunu Seferihisarlılar tadacak, basında bunu yazacak tabiki.  Yemek ikramından sonra saat yaklaşık 20:30 da ise Ahıska kültürünü tanıtıcı  folklor olacak, oyunlar müzikler. Kafkas Halk Oyunları Ekibi’de sahneye çıkıp yöresel oyunlarını sahneleyecekler.

          Yanı bu fuarda Ahıska olacak Ahıskalı olacak. Türkiye’ye göç ettikten sonra kültürünü unutmadığını var olduğunu gösterecek ayrıca insanlarla farklı kültürlerle barış içinde,  kardeşçe yasadığını gösterecek. Bu fuarda Ahıskayı temsil edecek basta Dernek Başkanı Ahmet Mirze olmak üzere bütün hemşerilerimizi canı gönülden tebrik ediyor başarılar diliyorum.

              Bu anlamlı geceye bütün hemşerilerimiz davetlidir. Bu heceye katkıda bulunabilir yada seyirci olarak katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken gelmeden önce Dernek Başkanı Ahmet Mirze’yı arayarak ona geleceğinizi bildirmek, tabı bu sizi konuk etmek için. İsterseniz siz kendinizde kendi imkanınızla gelebilirsiniz fakat Başkanı ararsanız, sizi ücretsiz misafir edecek.

     

    Kendisinin iletişim bilgilerini veriyorum:

     

    Ahmet MİRZE

    Seferihisar Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı
    Adres: Dedeoğlu İş Hanı No:5 Seferihisar/İZMİR 
    Telefon: 02327432155  cep : 0506 696 54 95

     

    Bütün Ahıskalılara sevgi ve saygılarımla,

    Allah tez zamanda vatana kavuşmayı nasip etsin. Birlik ve beraberliğimizi bozmasın.

     

    Harun Bozkurt

    Ajans Ahıska- Ahıska Türklerinin Haber Ajansı



Yorumlar

0 yorum

Köşe Yazısı

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de makale yazın, yayınlayalım.
Yeni Makale Yaz