Vatandaşlık Bizim Hakkımızdır

  • Ermenilerden özür dilensin, vatandaşlık verilsin. 16 Mart 2013 tarihli “BUGÜN” gazetesinde eski büyük elçi Volkan VURAL beyefendinin söz de soykırımın 100 üncü yılı 2015 için ilginç ve bir o kadar da düşündürücü öneride bulunmuş :

    Türkiyeden giden ermenilerin cocuklarını, torunlarını geriye çağıralım, gelenlere hemen vatandaşlık verelim ve özür diliyelim.Tehçire uğrayanların torunlarından Burası sizinde topraklarınız diyelim. Aynı şey göç eden  Rum asıllı vatandaşlarımız içinde geçerli olsun diyor.

     

    Sayın Volkan VURAL  ın yorumu obektif değil, subektiftir.Göç sebebleri yasal belgelere dayanmayan, dedikodudan öteye bir geçerliliği olmayan fitne ve iftiradan oluşan kulaktan dolma bilgilere dayanarak soykırım demek bir büyük elçiye hiç yakıştıramadım. Geçmiş 100 yıl içinde Ermeni tarihçileri bile tek bir belge ibraz edememişken, sayın elçi hangi belgelere dayanarak özür dilemek istiyor: neden, kimden, ne için ?

    Sayın büyük elçi bir topluma yapılmış gerçek soykırımı ve insanlık dıramını gündeme getirmek istiyorsa buyursunlar son 100 yılda Gürcü ve Ermeniler tarafından AHISKA TÜRKLERİNE yapılanları yazsın bizde alnından öpelim. 1990 ıncı yıllarda sayın VURAL Moskova büyük elçisi iken 1989 Özbekistan Fergana olaylarında Ahıska Türklerine yapılan  ikinci bir sürgünü ve soykırımı iyi bilir. 300 den fazla Ahıskalı vahşice öldürülmüş, 1000 den fazla ev yakılmış ve 100.000 e yakın insan malını mülkünü terk ederek başka ülkelere zorunlu göç etmişler. Bu olaylardan sonra Ahıska Türkleri önderleri toplanarak Moskova da sayın büyük elçi Volkan VURAL ile görüşmüşler. Sovyet devletine olan güvenlerini kaybettiklerini, insanca yaşamak ve cocuklarının geleceği için Türkiye ye göç etmek istediklerini ifade etmişler ve binlerce göç dilekçesi sunmuşlar.

    Sayın elçi Ahıska Türklerine cevaben Türkiye de iç savaş var, Terör var, Ekonomik durumumuz iyi değil bundan dolayı sizleri Türkiye ye alamayız.Sizlerin buralarda kalmanızı istiyoruz. Yurt dışında milyonlarca türk yaşıyor her kesi alamayız diyerek temsilcilerimizi hayal kırıklığına uğratmıştır.

    Bu gün Ahıska Türklerinin Ahıska topraklarına yerleşmemesindeki en büyük engellerden biri, bölgede yaşayan Ermenilerin ve yurt dışında yaşayan Ermeni diyasporasının karşı çıkmasıdır.

    Bugün Türkiye ye göç etmiş 1000 lerce Ahıskalı aile ye çalışma hakkı verilmemiş, vatandaş olmaları için 5 sene çalışmadan beklemesi gerekirken yeni vatandaşlık yasasına göre, nasıl oluyorda Ermeni veya diğerlerine hemen vatandaşlık veriliyor ve özür dilenmesi isteniyor.

    Ahıska Türkleri 100 yıldır Türkiye bekçiliği yapmış bayrağımızı göğüslerinde Türk düşmanlarına göz dağı vererek taşımış, önce vatanım Türkiye, bayrağım, dinim ve imanım diyorsa özür dilenecek toplum biz değilmiyiz. Vatandaşlık hakkı verilecek toplum biz Ahıska Türkleri değilmiyiz sayın elçim.

    Gercek Ermenilerin anadoluda Türklere yaptığını yazarımız Yunus ZEYREK in “ Bu Dosyayı Kaldırıyorum “ kitabını okumalarını öneriyorum.

    Kime ne zaman ve nasıl vatandaşlık verileceği iç işler bakanlığına kalmış bir meseledir ben sadece kendi düşüncelerimi ifade etmiş bulunuyorum.


    25 Mart 2013

    Dernek Başkanı

    Dr. İbrahim AGARA

Yorumlar

0 yorum

Köşe Yazısı

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de makale yazın, yayınlayalım.
Yeni Makale Yaz