Süleyman BARBAKADZE Serbest Bırakılsın

  • Ahıska Türklerinin yurdu Ahıska’da, merkezi Moskova’da bulunan Ahıska Türkleri “VATAN” Cemiyeti Başkanı Sayın Süleyman Barbakadze Gürcistan Emniyeti tarafından tutuklandı.

     

    Ahıska cezaevinde 1 hafta kaldıktan sonra Gürcistan’ın başkenti Tiflis cezaevine gönderilen Süleyman BARBAKADZE Hali hazırda bu cezaevinde tutuklu bulunuyor. Moskova’da ikamet eden oğlu Ruslan’dan aldığımız bilgilere göre babasına iftira atılmış, vergi kaçakçılığı ile suçlanmış. Sözde Sayın Barbakadze Ahıska’da bir Ermeni bayandan 10 bin dolara bir ev satın almış. Vergi dairesinde bu evin fiyatını 7 bin dolar göstererek devlete ödenecek vergisini tam ödememiş, ermeni bayan savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Bunun üzerine savcılık tutuklama kararı çıkarmış.

     

    Siz bunlara inandınız mı? Hayır inanmayın!

     

    Sayın Barbakadze hayatının son 20 yılını Ahıska Türklerinin Ahıska topraklarına yerleşmesi için büyük çaba göstermiş, 2007 Gürcistan parlamentosunun kabul ettiği Gürcistan topraklarına geri dönüş yasasının çıkmasına emek vermiş, birkaç kez Avrupa konseyine giderek Ahıska Türklerinin haklarını savunmuş önderlerimizden biridir. Bir önder olarak da Ahıska topraklarında ev satın almış ve parasını da tam olarak ödemiştir.

     

    Gürcistan devleti 65 senedir Ahıska Türklerinin Ahıska topraklarına yerleşmesini istememiş, göç edenlere engel olmuş, çeşitli bahaneler üreterek göç eden aileleri iftira atmış, tehditler savurmuş, vatandaşlık ve diğer insani hakları tanımamak için çeşitli senaryolar üretmiştir.

     

    Sayın Barbakadze’ye karşı yapılanlarda iftiradır.


    İnsanlarımızın Ahıska'ya yerleşmesini istemeyen Gürcistan devlet yetkililerinin fitnesidir. Böylelikle Ahıska Türklerine gözdağı vererek Ahıska dan vazgeçmelerini istiyorlar. Eskiden beri Gürcistan devleti buna benzer uygulamaları VATAN cemiyeti eski başkanları Enver Odabaşı'na ve Server Yusufoğlu'na da uygulamıştı.

     

    Dışişleri bakanlığına, Türk medyasına sesleniyoruz; Sayın Süleyman Barbakadze’ye yapılan, tüm Ahıska Türklerine yapılan haksızlıktır, fitnedir, iftiradır. Gürcistan devletinin derhal bu haksızlığa son vermesi ve Sayın Barbakadze’nin serbest kalmasını sağlamalıdır.


    Başta DATÜB olmak üzere tüm Ahıskalı sivil toplum kuruluşlara Sayın S. Barbakadze’nin serbest bırakılması için çalışmaların başlatılmasını rica ediyorum…

     

    İzmir'de ikamet eden Ahıskalılar adına;

Köşe Yazısı

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de makale yazın, yayınlayalım.
Yeni Makale Yaz