Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur

  • Gazeteci yazar sayın Burhan Özkoşar’ın Ahıska'ya dönüş yolu Ankara’dan geçer yazısında çok önemli 2 fırsattan bahsedilmiştir.


    1.Avrupa Konseyi parlomenteler meclis başkanlığına Millet Vekili sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’nun Başkan seçilmesi.


    2.Avrupa Konseyi karar organı olan Bakanlar Komitesine Haziran 2011 yılına kadar Türkiye’nin Başkanlık yapması.


    Evet bu 2 önemli fırsatı Ahıskalı sivil toplum kuruluşları olarak hep birlikte değerlendirmemiz gerekiyor ve Sayın Burhan Bey'le bu konuda hem fikir olduğumu söylemek istiyorum.

     

    Eski Sovyetler Birliğinde sürgün ve soykırıma uğramış Ahıska Türkleri 1956 yılından sonra Ahıska’ya dönüş mücadelesi vermiş. Binlerce insanımız bu nedenle de ceza evlerine atılmış ve Sibirya’ya sürgün edilmiş.

     

    Sovyetler Birliği politbürolarına, Gürcistan Devletine, sonradan Avrupa insan hakları mahkemelerine, Avrupa Konseyi Meclis Başkanlığına, Avrupa Birliği ülkelerine yazılı ve sözlü müracaat ederek, Ahıska Türklerinin Ahıska topraklarından sürülmesinin yanlış olduğunu, yapılan bu yanlışın düzeltilmesi ve Ahıska Türklerinin Ahıska topraklarına geri dönmelerinde yardımcı olunması istenmiştir.

     

    Yıllarca bu kapıları aşındırdık, diz çöktük, gözyaşları akıttık ama bir türlü sonuca varamadık. İnsan hakları, özgürlük, demokrasiyi sözde destekleyen bu kuruluşlar Ahıska Türklerinin konusuna çok önem vermediler, nedeni de Ahıska Türklerinin Türk ve müslüman olmasındandır.

     

    Bu nedenle de Avrupa Konseyi ve digerlerini ön plana alarak, Türkiye'yi ikinci plana bırakırsak, bir 66 yıl daha bekleriz..

     

    1921 Moskova anlaşması ile kaderi çizilen ve TÜRKİYE tarafinden Rusya’ya terk edilen Ahıska Topraklarının geri alınması ve Ahıska Türklerinin o topraklara yerleştirilmesi nedendir ki bir avuç Ahıska Türkünün kaderine bırakılmıştır.

     

    Ahıskaya dönüş hareketinde T.C. Devletinin rolü kalıcı olmalıdır.TÜRKİYE bu milli davaya sahip çıkmalıdır.


    Türkiye’de yaşayan 2 milyon civarındaki Ahıska kökenli Türkler ve eski Sovyetler Birliğinde yaşayan 500.000 e yakın Ahıska Türklerini temsil eden biz Ahıskalı Sivil Toplum kuruluşları, Türkiye Devleti’nin bu davaya biz Ahıskalılar kadar sahip çıkmasını istiyoruz.

     

    Başta Dünya Ahıska Türkleri Birliği ve diğer Ahıskalı sivil kuruluşlar en kısa zamanda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız, T.C. Başbakanımız, T.C.Dış İşleri Bakanlığımız ile görüşmeler yapılmasını sağlamamız gerekiyor.

     

    Türkiye-Gürcistan Devletleri arasındaki diplomatik ilişkilerin başında Ahıska Türkleri sorunu olmalıdır.

     

    Türkiye Devletinin her zaman Ahıska Türklerinin yanında olması, Ahıskalılara hem maddi, hem manevi destek vermesi, vatana dönüşümüzü hızladıracakdır.

    Avrupa kapıları Ahıska Türkleri için geçici bir fırsattır ama Türkiye kapıları Ahıska Türklerinin Ahıska topraklarına Türk ve Müslüman adı ile yerleşmelerini sağlamasında kalıcı bir fırsat ve kapı olmalıdır.

     

    Ulu Önder M. Kemal ATATÜRK’ün deyimiyle Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. İbaresinden yola çıkarak Ahıska Topraklarına yerleşmemizde Türkiye Devletinin her zaman yanımızda olmasını sağlamamız gerekiyor.

Yorumlar

0 yorum

Köşe Yazısı

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de makale yazın, yayınlayalım.
Yeni Makale Yaz