Milli Meclis Yolunda

  • Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) üyeleri 19-20 Şubat 2011 tarihinde İstanbul'da bir araya gelerek önemli kararlar aldılar.

     

    Mayıs 2010 tarihinde T.C Bakanlar kurulu kararı ile onaylanan, Dünya'nın üç kıtası ve dokuz ülkesindeki Beş Yüz Elli Bin'e yakın Ahıska Türkü'nü tek çatı altında toplamaya çalışan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) üyeleri 19-20 Şubat 2011 tarihinde İstanbul'da bir araya gelerek önemli kararlar aldılar.

     

    Alınan kararlar tüm Ahıska Türklerinin geleceği için büyük önem arz etmektedir. Alınan kararlardan bir önemliside Ahıska Türkleri Milli Meclisidir.

     

    Sürgüne uğramış Ahıskalıların nüfus sayısına göre on bin kişiyi, bir delege temsil edecektir. Tahmini sayılara göre "beş yüz elli bin" Ahıskalı Mecliste 55 delege ile temsil edilecek, bu delegelerin halk tarafından seçilmesi kararı alınmıştır.

     

    Neden Meclis:

    Eski Sovetler birliğinde sürgün hayatı yaşayan Ahıskalıların bulundukları ülkelerde devlet ve meclis tarafından hakları korunamadı. Stalin tarafından 1944 yılında Ahıska'da Ahıskalılara karşı yapılan sürgün ve soykırımlar kınanmadı. 1989 Özbekistan olayları, 2004 yılındaki Rusya'nın Krasnodar, 2010 Bişkek’te yapılan olaylar bölgede yaşayan Ahıskalıların haklarını savunamadığını göstermektedir. T.C Devletinde böyle bir meclis kurarak o ülkelerde yaşayan Ahıskalıların haklarını korumak istiyorlar.

     

    66 senedir Ana Vatanlarından uzakta, sürgünlerde dağınık halde yaşayarak, dilini, dinini, örf ve geleneklerini sürdürerek, yaşamaya çalışan Ahıska Türkleri, bin-bir çeşit sorunlar ve problemler ile mücadele etmektedirler.

     

    Ana-vatanımız Ahıska topraklarına geri dönmemizdeki verdiğimiz haklı mücadele sonucu yaşadığımız problemler ve insan haklarımızı savunmak için, dünyada tek ses, tek yürek ve tek yumruk haline gelerek, haklarımızın geri iadesi  mücadelesini vereceğimiz tek merkezin DATÜB ve bu çatı altında kurulacak  Ahıska Türkleri Milli Meclisidir.


    Kimler Aday Olabilir:

    Tüm Ahıska Türkleri dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, halkımız tarafından sayılan ve sevilen kendini böyle bir kutsal davaya hazır hisseden Ahıskalılar, iş adamları, bilim adamları, hukukçular, yazarlar, aydınlar ve öğrenciler...

     

    Halkımız tarafından seçilecek olan meclisi temsil edecek 55 delegenin tarihi önemli görevleri olduğu gibi, yapılan toplantılarda alınacak kararlar milletimizin kaderini değiştirir diye ümitliyiz.

     

    Seçilecek 55 delegenin KUR'AN-I KERİM'i eline alarak hiçbir çıkar beklemeden sadece milletimize hizmet edeceğine dair yemin ederek görevine başlamalıdırlar.

     

    DATÜB ve kurulacak Ahıska Türkleri  Milli Meclisi bizlere verilmiş son şanstır. Bu şansımızı çok iyi değerlendirirsek sorunlarımızın tümüyle çözüleceğine inanıyoruz. Birkaç sene sonra milli meclisimizi Ahıska'ya taşımamız ve faliyetlerin kutsal topraklarımızda devam etmesi dileğiyle.

Köşe Yazısı

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de makale yazın, yayınlayalım.
Yeni Makale Yaz