DATÜB'e Üye Olun!

  • Tüm sivil toplum kuruluşlarında Mart 2011'den önce yeni bir demokratik seçim yapılarak, halkın seçtiği yeni ve genç, dinamik ve halkının davasına yüreğini koymuş ve dede ve nineleri, anne ve babaları ve kendileri Gürcistan'dan, Ahıska'dan 14-16 Kasım 1944 tarihlerinde Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan'a sürgün edilen ve 1989-1990 tarihlerinde de Özbekistan'ın Fergana ve Taşkent Vilayetlerinde meydana gelen soykırım olaylarından sonra ikinci sürgünü yaşayan Ahıskalı Türkler DATÜB'e üye olmalıdırlar.

     

    DATÜB Genel Başkanı saygıdeğer Ziyatdin İsmihanoğlu KASSANOV'un konuşmasında halka verdiği mesaj gayet açık ve net. Ancak, Ahıskalı Türk Halkımızı Temsil eden arkadaşlarımızın mesajları da, DATÜB'ün Genel Başkanı gibi, açık ve net mi acaba ?

     

    Ayrıca, sevgili dostum Paşa ALİHAN'ın başında olduğu Sürgüne Uğramış Ahıskalıların Haklarını Koruma Merkezi dışında DATÜB'ü Bursa'da kaç tane dernek destekliyor ?

     

    Saygıdeğer Ziyatdin İsmihanoğlu KASSANOV, Bursa'da DATÜB'ü temsil edecek tek dernek olacak diyor. Buna Bursa'daki diğer dernek başkanları dostlarımız ne diyor ?

     

    Bence ister Bursa, ister İzmir, ister İstanbul ve ister Ankara veya başka şehir olsun, DATÜB'e üye olacak derneği ve dernek Başkanını o şehirde yaşayan Ahıskalı Türk halkımız adil ve demokratik bir seçim ile belirlemesi lazım. Yoksa, yine eski tarak, eski tas dedikleri gibi, yaptıkları icraat ile halkın gözünden düşmüş olan bazı kişilerin başkanlığını yaptığı sivil toplum kuruluşları, DATÜB'e üye olur ve DATÜB'ü, o şehirde temsil ederlerse, DATÜB'ün çalışmaları başarısız olur.

     

    Bence, bundan sonra, tüm sivil toplum kuruluşlarında Mart 2011'den önce yeni bir demokratik seçim yapılarak, halkın seçtiği yeni ve genç, dinamik ve halkının davasına yüreğini koymuş ve dede ve nineleri, anne ve babaları ve kendileri Gürcistan'dan, Ahıska'dan 14-16 Kasım 1944 tarihlerinde Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan'a sürgün edilen ve 1989-1990 tarihlerinde de Özbekistan'ın Fergana ve Taşkent Vilayetlerinde meydana gelen soykırım olaylarından sonra ikinci sürgünü yaşayan Ahıskalı Türkler DATÜB'e üye olmalıdırlar.

     

    Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, damdan düşen, damdan düşeni çok iyi anlar. DATÜB Genel Başkanı saygıdeğer Ziyatdin İsmihanoğlu KASSANOV'un konuşması Ahıskalı Türk Halkımız için hayırlı ve uğurlu olsun ve Bursa'da verdiği iftarı da Allah-ü teala (Celle Celalüh) kabul eylesin. Amin.

Köşe Yazısı

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de makale yazın, yayınlayalım.
Yeni Makale Yaz