Ahıskalılara Bursa'da TOKİ Evleri

  • Yakın bir zamanda Bursa’nın Gürsu İlçesinde TOKİ tarafından konutlar yapılacak. Bu konutlardan Ahıska Türkleri de faydalanabilecek. Başbakanlık bünyesinde bulunan bu proje ile özellikle dar gelirli ailelerin konut sahibi olması planlanıyor. Ancak ortada maalesef bazı tatsız olaylar var.

    Son günlerde bana ulaşan birçok isim hep bu konu ile alakalı bilgi istiyordu. Sürgüne Uğramış Ahıskalıların Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa ALİHAN ile görüşerek konu hakkında bilgi almak istedim. Kendisine de bazı şikâyetler geldiğini belirttiği için dün beraber TOKİ tarafından konutlar yapılacak ilçeye gittik. Orada Gürsu Belediye Başkanı Orhan ÖZCÜ ve Gürsu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ömer AYMELEK ile görüştük. 

    Görüşmede Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Yıldırım/Zümrütevler Mah.) ile alakalı şikâyetleri ilettim. Söz konusu dernek TOKİ Konutları için Devlet Birimlerinden habersiz bir şekilde insanları 250 TL karşılığında kayıt ediyormuş. Tabi 250 TL para aldığı isimlere bağış makbuzu imzalatıyormuş. Gerek İmar ve Şehircilik Müdürü Ömer Bey, gerekse Belediye Başkanı Orhan Bey söz konusu duruma çok şaşırdılar. Gerekenin bir an önce yapılacağını ve halkı bilgilendirmemizi istediler. 

    TOKİ Konutları ile alakalı projenin daha önceden verilmiş bir söz olduğunu ve bunun gerçekleşeceğini belirten Belediye Başkanı kayıtların ise daha başlamadığını ve derneklerin kayıtlarla alakalı resmi geçerliliği olmadığını aktardı. Söz konusu derneğin yaptığı kayıtların geçersiz olacağını ve insanların bu tür olaylara inanmamaları gerektiğini bildirdi.

    Sizlerden ricam lütfen bu tür olaylara itibar etmeyiniz. TOKİ ile alakalı kayıtlar daha başlamamıştır. Kayıtlar başladığı zaman sizlere duyuracağım. Zaten kayıtlar ya Valilik aracılığıyla ya da Gürsu Belediyesi aracılığıyla yapılacaktır. O dernek kayıtlarda söz sahibi değildir ve son günlerde yapılan kayıtlar geçersizdir.

    Mağdur olan vatandaşlarımız Belediyelere, Kaymakamlıklara veya Savcılığa suç duyurusunda bulunarak hakkını arayabilir, başka insanların kandırılmasını önleyebilirler.

    Veysel VEYSEL

Köşe Yazısı

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de makale yazın, yayınlayalım.
Yeni Makale Yaz