Kimlik diye Yeni Vurgun

  • Bugün yine üzücü bir haber aldım. Maalesef Ülkemizde yaklaşan seçimler bazı dernek başkanlarımıza yeni bir gelir kaynağı olmuş.

     

    Bursa’da Ahıskalı Göçmen Türkleri Derneği Başkanı Murtaza Hocaoğlu, Ahıska Türkleri’nden “seçimlerden önce kimlik verilecek 35 TL vererek kimlik sahibi olabilirsiniz” diye para topluyor. Ama daha ucuza bu vaatleri verenlerde var. Antalya’da durum biraz daha farklı.

     

    Antalya’da Ahıska Türkleri ile alakalı Dernek Başkanı Balabey Osman ise bu vaati 20 TL’ye veriyor. İş bununla da bitmiyor. Garantili kimlik veriyor Başkanlar. AK Parti güvence veriyormuş. AK Parti seçimlerden önce bu kimlikleri bizzat dağıtacakmış. Yalanın böylesini hiç görmemiştim.


    İnsan düşünmeden edemiyor. Hadi diyelim ki sizin dedikleriniz doğru ve AK Parti ile birlikte halkın iyiliği için yapıyorsunuz bunu. Peki neden Bursa’da 35 TL’de Antalya’da 20 TL?


    AK Parti’nin söz konusu olayla bir bağlantısı yok. AK Parti son dönemde Türkiye’ye damgasını vuran bir oy oranına sahip. Halkın çoğunluğu şu anda onu destekliyor ve sırf bundan dolayı ismi kullanılıyor.


    Söz konusu olayın mağdurları ne yapmalı peki? Yapmaları gereken tek şey var. Savcılığa veya Yabancı Şube Müdürlüğüne gidip suç duyurusunda bulunmak. Ondan sonra devreye adli makamlar girer. Çekinmelerine veya korkmalarına gerek yok. Adli makamlar devreye girdikten sonra kimse onlara birşey yapamaz. Lakin şikayetçi olmazlarsa her zaman mağdur olmaya, biriktirdikleri paraları kaybetmeye ve kimlik sahibi olamamaya mahkum olurlar.


    Umarım gereken adımları konuyla alakalı sorumluluk sahibi isim ve kurumlar atarlar. Özellikle Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Osman ÇELİK ve Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Ertan TOPÇU’dan beklentilerim büyük. Halkın kendilerine güvenmelerini istiyorlarsa yapmaları gereken belli. Federasyon bünyesinde yer alan Ahıskalı Göçmen Türkleri Derneği Başkanı Murtaza Hocaoğlu ile alakalı gerekli işlemleri başlantsınlar.


    Ayrıca AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın da gerekli adımları atarak Ahıska Türkleri’nin mağdur duruma düşmesini engelleyeceğinden şüphem yok.

    Veysel VEYSEL
    0539 975 80 44

Köşe Yazısı

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de makale yazın, yayınlayalım.
Yeni Makale Yaz