Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

AHISKALILARI ÇIKAR KAPISI GÖRENE MAHKEME GEÇİT VERMEDİ

Ahıska Türkleri’nin birlik simgesi olan DATÜB (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) adını üzerine patentliyen Ayfer Aksu soluğu mahkemde alarak DATÜB’ü kapattırmak istemişti. Davanın duruşması, 23 Şubat 2012 tarihinde Ankara’da 3. Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’nde saat 10.00 olmuştur. Duruşmayı DATÜB adına Başkan Vekili Prof. Dr. İlyas Doğan, Genel Koordinatör Sadyr Eibov, Prof. Dr. Hamit Hancı, ODTÜ Öğretim Üyesi Sosyolog Doç. Dr. Ayşegül Aydıngün ve 15 civarında Ahıskalı öğrenci izledi. Duruşmaya davacı Ayfer Aksu katılmazken, Avukatı Hüseyin Karadaş dahi duruşmada hazır bulunmadı. Ancak her ikisini de temsilen Ahıskalı Sona Ulfanova’nın katıldığı görüldü. Yaklaşık 20 dakika süren duruşmada Hâkim tek celsede kararını vererek Ayfer Aksu’nun talebini reddetti. Böylece hak, hukuk yerini buldu. Türk Adeleti Ahıska Türkleri adını kullanarak kişisel çıkar elde etmek isteyenlere ve en önemlisi de milletimizin sırtına binmek isteyenlere geçit vermedi.

Ahıska ve Ahıska Türkleri’nin sırtına binerek geçimlerini buraya bağlamak isteyenler artık şunu bilmedir ki Ahıskalılar uyandı, sömürülmeyecek…

Kim haklı?

DATÜB (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) adını üzerine patentliyen Ayfer Aksu, 11 Ekim 2011 tarihinde noter kanalıyla gönderdiği ihtarname ile DATÜB’ün adını geri almak istemiş. Bir nevi “Dünya Ahıska Türkleri Birliği benimdir” diyerek mevcut DATÜB’ü kapattırmak istemiştir. Bunun üzerine DATÜB Yönetimi toplanarak aldığı bir kararla hukuk mücadelesini başlatmmıştır. Bu mücadele devam ederken bu konunun halkımızla paylaşılarak Ahıskalıların bilgilendirilmesi tarafımdan uygun görülmüştür. İsimler çok da önemli değildir, bu kişi bende olsam halk bilmeli ve vicadnında yargılamalıydı.

Bu konuyu yazıya dökerek siz değerli hemşerilerimle paylaştığımda, daha ismini kesin olarak bilmediğimiz Ayfer Aksu etrafında yuvalanan birkaç kişi şahsıma küfür boyutunda hakaretler yağdırdılar. Çoğunlukta olan hemşerimiz ise bu konuda adına sahip çıkmış, yazılarıyla, yorumlarıyla ve bu yazılara, yorumlarıyla verdikleri destekleriyle DATÜB yönetimi yanında yerini almıştır. Bu duyarlı hemşerilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Bunun yanında bir hemşerimiz de “Kim haklı” başlığıyla yazı yazarak sitelerde dolaşmaya başladı. Şimdi bu sonuçtan sonra ona soruyorum kim haklıymış?..

Ahıskalıları çıkarları için kullanmak isteyenler mi? Yoksa Dünya’daki Ahıska Türkleri’nin çıkarlarını, haklarını korumak için mücadele eden DATÜB yönetimi mi?

Karar siz değerli okuyucularımındır…

Değerli hemşerilerim, bugün DATÜB yönetiminde biz varız, yarın sizler olacaksınız. Lütfen DATÜB’e sahip çıkalım, bu kurumu kendi çıkarları için kullanmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Bu kişi bende olsam…

Burhan ÖZKOŞAR
DATÜB Genel Başkan yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz