Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Derneklere Suçlama

Bursa'da yaşayan yaklaşık 30 bin Ahıska Türkünden kimlikleri çıkarılacağı gerekçesiyle toplam 3 milyon lira toplandığı ileri sürüldü.

Bursa'da yaşayan bazı Ahıska Türkleri, kentte bulunan Ahıska Dernekleri Federasyonu'na bağlı 4 dernek tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla değişik zamanlarda Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ahıskalılar, derneklerin 2007 yılından sonra kimlik çıkarma vaadiyle kendilerinden kişi başına 100 lira toplandığını ileri sürerek, geçen yıl kimliklerin devlet tarafından verildiğini, yani derneklerin bu konuda girişiminin olmadığını iddia etti.

Dolandırıcılık iddialarıyla ilgili 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davalardan biri dün sonuçlandı. Haklarında dava açılan derneklerden birinin başkanı olan H.M, kendisiyle ilgili dolandırıcılık iddialarının gerçek dışı olduğunu, dernek olarak Ahıska Türkleri’nden kimlik için para toplamadıklarını savunarak, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Mahkeme, H.M'nin, delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.

Bu arada diğer dernek başkanlarından biri, dernek olarak bu şekilde herhangi bir para toplamadıklarını, diğer dernek başkanı da "kimlik çıkarma" vaadiyle para toplamadıklarını, ancak bağıştopladıklarını dile getirdi.

MAKBUZLAR MAHKEMEYE SUNULDU
Davayı açan Ahıskalılardan birisi olan Mukhlis Khekhaev, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, ailesinin 5 kişi olduğunu belirterek, "Bize kimlik çıkaracaklarını belirtip toplam 500 liramızı aldılar. Ama kimliklerimizi devlet verdi. Devletin vereceği kimlikler için bizden haksız para topladılar" dedi. Dernek başkanının sadece bir davadan beraat ettiğini dile getiren Khekhaev, "Bu ve diğer derneklerin başkanlarıyla ilgili açılmışbaşka davalar var. Önümüzdeki günlerde de bu davalar görülecek. Mahkemeye, para yatırdığımıza dair banka makbuzlarını da ilettik" diye konuştu.

Bursa'da kurulu Sürgüne UğramışAhıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi yetkilileri ise kendileri dışında faaliyet gösteren derneklerin 30 bin Ahıska Türkünden toplam 3 milyon lira topladığını, Ahıskalıların Cumhuriyet Savcılığı'na dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu ve birçok dava açıldığını bildirdi.

Kaynak : Bursa Hakimiyet

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz