Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

ÇAĞRI - En Kısa Zamanda Toplanalım

Sevgili Ahıskalı hemşehrilerim. Kurduğumuz sivil kuruluşlar saymak ile bitmiyor:

Dünya Ahıska Türkleri Birliği, Ahıskalılar Vakfı, 2 Federasyon, 30'a yakın Dernek, Ahıskalı Öğrenciler Birliği, Vatan Cemiyeti... Sayılarımız çoğaldıkça faaliyetleriz azalmaya başladı. Birlik ve beraberliğimizi yavaşyavaşkaybetmeye başladık. Sorunlarımızın çözüm yollarını bulamadığımız için faaliyetlerimiz durmuşvaziyettedir. Son 2 senedir bir türlü bir araya gelipte sorunlarımızın çözülmesi için çalışmalar yapamadık.

Eskiden hatırlıyorsunuz sık sık Ankara'da veya diğer illerde ve hatta yurt dışında Ahıska Türkleri toplantıları yapılarak, yapılan ve yapılacak işler hakkında bilgi verilirdi ve kararlar alınırdı, daha da önemlisi halka bilgi verilirdi. Şu günlerde insanlarımız kimden bilgi alacaklarını, kime müracaat edeceklerini bilmiyorlar. Halktan aldığım yetkilere dayanarak sormak istiyorum :

1 - Gürcistan Parlementosu'nun 2007 tarihindeki Gürcistan'a geri dönüşyasasıyla ilgili çalışmalar ne aşamada ?
Verilen dilekçe sayısı kaç ?
Göç nezaman başlayacak ?
Neden devletler bu göçe sahip çıkmıyor ?
Parası olan gitsin Ahıska'dan ev alsın ibaresi kanunda geçmiyordu.
Şu anda Ahıska'da kaç aile var ?
Gürcistan devleti sahip çıktı mı bu ailelere ?
Ve daha çok şey öğrenmek istiyoruz.

2 - 1944'de Ahıska'da başlayan, 1989'da Özbekistan'da yaşanan ve 2005'de Krasnador'da devam eden, son olarak da 2010 Bişkek olaylarında Ahıska Türklerine yapılan sürgün, soykırım, haksızlık, zulüm, nefret, kin ve düşmanlık ne zaman sona erecek ?
Sivil kuruluşların bir araya gelipte başta Türkiye olmak üzere, tüm insan hakları mahkemeleri ve Avrupa Konseyi'ne müracaat ederek yapılanların insan haklarına aykırı olduğunu, Ahıskalılara yapılanın bir soykırım olduğunu kabul ettirecek.

3 - Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yurt dışında yaşayan Ahıska Türklerine çıkarılmışözel bir, TBMM'nin 3835 sayılı kanunu ile çözülecekti. Neden o zaman bir araya gelipte bu kanunun çalışması için bir şeyler yapmıyoruz ? Ahıska Türklerinin Türkiye'ye göçü ve iskanına dair kanunun çalıştırılmasını sağlayamıyoruz. Halbuki bu kanunu çalıştırsaydık Türkiye'deki ve yurt dışındaki sorunlarımız tümüyle Bu kanunu göz önünde bulundurarak iskansız göç etmişbinlerce aile perişan bir durumda. Birilerinin ikametgah sorunu, birilerinin çalışma izni sorunu, emeklilik hakları sorunu ve diğer sorunların çözülmesi için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Vatan dediğimiz bu topraklarda bu insanları mağdur durumda bırakmayalım.

4 - Her ne kadar dışTürk politikasına aykırı olsada Ahıska Türklerinin Türk toprakları dışında yaşaması sakıncalı olduğunu Türk devletine anlatmamız gerekiyor. Artık bir defaya mahsus bu milleti kurtarmamız gerekiyor. İsteyen Ahıska'ya, isteyen Türkiye'ye gelmesi gerekiyor. Böyle yaptığımız takdirde bundan sonraki zamanı belli olmayan, ama her an yapılabilecek sürgün ve soykırımdan kurtarmışoluruz. Burda büyük görev sivil toplum kuruluşlarına düşer.

Değerli sivil toplum kuruluşları, yukarıda ifade ettiğimiz sorunlar 65 senedir sürgün hayatı yaşayan bizim Ahıskalı hemşehrilerimizin sorunudur. Unutmayalım ki bizim de kuruluşumuzun amacı halkın sesine kulak vermek ve sorunlarını çözmektir. Eğer milletimizi gerçekten seviyorsak, sözde değil özde bir şeyler yapmak istiyorsak en kısa zamanda bir araya gelerek ilk önce yapılanları, sonra da yapılacakları ilk önce kendi aramızda sonra bölgelerde halkımıza anlatmamız gerekiyor. Sivil kuruluşlar ve millet arasındaki güvenin sağlanması için çok önemlidir. Bu görev Federasyon Başkanlarına, D.A.T.B. ve diğer başkanlara düşer.

Başkan Dr. İbrahim AGARA - İZMİR

Kaynak : AHISKA.NET - Haber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz