Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Kuruluyor

Ahıska Türklerinin önemli bir diğer eksikliğinin de, sorunların tek bir ağızdan dile getirilememesi, dolayısıyla seslerini tam olarak duyuramaması olduğuna dikkati çeken Kazakistan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı KASSANOV, bu çok başlılığı ortadan kaldırmak için uluslararası bir oluşumun çatısında birleşmeyi sağlamak istediklerini söyledi.

Ziyatdin Ismihanooğlu KASSANOV, altı ülkedeki dernek başkanlarıyla bir araya geldiklerini ve uluslararası birlik kurma kararı aldıklarını belirterek, bunun merkezinin Ankara'da olacağını açıkladı. KASSANOV, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim problemimiz aynı, ancak ifadeler farklı. Türkiye'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştük, bakanlar ile görüştük, dernek yöneticilerimizle görüştük. Aynı konuda farklı şeyler söyleniyor. Ama bizim ortak noktada buluşmamız, aynı konuda aynı ifadeleri dile getirmemiz, birliktelik sağlamamız gerekiyor. Bu yüzden de merkezi Ankara'da olmak üzere uluslararası bir birlik kuruyoruz. Kurucularımız, Kazakistan'ın yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den. Bunun için başvurumuzu yaptık.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) adıyla kurduğumuz birlik, uluslararası nitelikte olacağı için Bakanlar Kurulu kararı ile resmiyet kazanarak faaliyete başlayacak. Böylece sorunların üzerine daha profesyonelce, daha ciddi eğilme imkanı bulunacak ve sorunların çözümlenmesinde bu birlik, büyük rol oynayacak. Ancak DATÜB'nin başarılı bir çalışma yapabilmesi de, resmiyet kazanmamızın en kısa sürede gerçekleşmesine bağlı. Bunun için Türkiye'den, hükümetten de destek bekliyoruz."

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz