Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türklerinden Ağlatan Yakarış

Kırgızistan'da hükümetin devrilmesiyle sonuçlanan olaylar, Bursa'da yaşayan Ahıska Türkleri'ni de endişelendiriyor.

Kırgızistan'da yaşayan Ahıska Türkleri'nin hayatının tehlikede olduğunu söyleyen Sürgüne UğramışAhıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Alihan, basın açıklaması yaparken gözyaşlarına hakim olamadı.

Değirmenlikızık Mahallesi'nde açıklama yapan Alihan, Kırgızistan'da çıkan olaylar sebebiyle uykularının kaçtığını ve orada yaşayan Ahıska Türkleri'nin hayatlarının tehlikede olduğunu ifade etti. Akrabalarının hala o topraklarda sürgün hayatı yaşadığını belirten Alihan, "Kırgızistan'daki etnik çatışmalarda arada kalan Ahıska Türkleri de maalesef ağır bir şekilde darbe almaktadır.

En son olaylarda 2 Ahıska Türkü'nün evi yakılmış, 1 kadın kaybımız, 2 de yaralımız var. 2 bine yakın Ahıska Türkü de Oşkenti yakınlarında bir otoparkta toplanarak güvenlik içine alınmıştır. Akrabalarımızın bu durumu bizleri son derece üzmüştür. Bizler büyük bir endişe içinde beklemekteyiz.

Her ne kadar olayların kontrol altına alındığı yönünde haberler geliyorsa da Fergana gibi birçok olay yaşadığımız için o saldırıların ne olduğunu çok iyi bilenlerdeniz.

Kırgızistan'da görüştüğümüz akrabalarımız oldukça tedirgin ve korku içindedirler. Oradaki sıkıntı içine düşmüşolan soydaşlarına Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin el atmasını istiyoruz. 2 uçak göndererek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kurtaran yüce devletimizin Kırgızistan genelinde tehdit altında yaşayan 12 bin Ahıskalı Türk'e de sahip çıkacağı umudunu taşımaktayız" dedi.
Kırgızistan'daki akrabalarının anavatan Türkiye'ye getirilmeleri için bir an önce gerekli girişimlerin başlatılmasını isteyen Alihan, "Kırgızistan gibi daha birçok ülkede sefil ve zor şartlarda yaşamlarını idame ettiren birçok Ahıska Türkü'nü, kendi öz topraklarımız olan Ahıska'ya yerleştirmek için Gürcistan ile dostane ilişkileri de fırsat bilerek anlaşma gerçekleştirilmelidir. Bunun için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yalvarıyoruz. Ne olursunuz bizi kurtarın" diye konuştu.

Açıklama yaparken gözyaşlarına hakim olamayan Alihan, umutlarını yitirmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak : HaberFX

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz