Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri, Başbakan Erdoğan'dan Yardım İstedi

Bursa'da yaşayan Ahıska Türkleri ve Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak, Kırgızistan'da yaşayan 12 bin Ahıska Türküne sahip çıkılmasını istedi.

Kırgızistan'da yaşanan olayların ardından Bursa'nın Değirmenlikızık Mahallesi'nde yaşayan Ahıska Türkleri ve Sürgüne UğramışAhıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi üyeleri merkez önünde toplanarak eylem yaptı.

Yaklaşık 100 kişilik grup, 'Dün Özbekistan, bugün Kırgızistan, yarın nereye? Kırgızistan'daki Ahıska Türklerine sahip çıkın. Bize kim sahip çıkacak? Suçumuz Türk olmak mı? Ahıska Türkleri nereye gitsin?' yazılı pankart açtı.

Grup adına konuşan Merkez Başkanı Paşa Alihan, 1944 yılından bu yana vatanlarından sürüldüklerini anlatarak, dünyanın seslerini 1989'da yaşanan Fergana olayları ile duyduğunu hatırlattı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kendilerine kucak açtığını ifade eden Alihan, Kırgızistan'daki etnik çatışmalarda arada kalan Ahıska Türklerinin ağır bir darbe aldığını söyledi.

Ahıska Türklerinin hala sürgün hayatı yaşadığını ifade eden Paşa Alihan, Kırgızistan'daki olaylarda bir kişinin öldüğünü, 2 Ahıska Türkünün evinin yakıldığını ve 2 bine yakın Ahıska Türkünün Oşkenti yakınlarında mahsur kaldığını kaydetti.

Kırgızistan'da yaşayan akrabalarının durumlarını bilmediklerini ve endişe içinde beklediklerini vurgulayan Alihan, Türkiye'deki yetkililerin Kırgızistan'daki 12 bin Ahıska Türküne sahip çıkacağını umut ettiklerini belirtti.

Kırgızistanlı yetkililer tarafından güvenlik sağlanamıyorsa, orada yaşayan Ahıska Türklerinin Türkiye'ye getirilmesini isteyen Paşa Alihan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Eğer bu başarılamazsa Kırgızistan gibi birçok ülkede zor şartlarda yaşamlarını devam ettiren Ahıska Türklerini, kendi öz topraklarımız olan Ahıska'ya yerleştirmek için Gürcistan ile dostane ilişkiler çerçevesinde anlaşmaya varılmalı. Bunun için bizzat Başbakan'ımız olarak konuya el atmanızı rica ediyoruz" dedi.

Alihan, yazdıkları mektubu Başbakan'a ileteceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak : HABERLER

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz