Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB Delegeleri Hakkında Duyuru

Bursa’da 2008'de Ahıska Türklerini temsil eden dernekleri “Tek Çatı" altında toplamak için yapılan seçimde %85 oy aldık.

Aynı yıl “Sürgüne UğramışAhıskalıların Haklarını Koruma Merkezi” ismi altında halkın güvendiği isimleri bir araya getirerek resmi olarak faaliyetlerimize başladık. Amacımız Ahıska Türkleri’nin kaybettiği hukuki ve sosyal hakları savunmak, onların yaşam standartlarını Dünya seviyesine çıkarmaktı. Bu doğrultuda kurulma aşamasında olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği’ni destekledik. 2008’den itibaren sürekli Bursa’da kendi imkanlarımızla “DATÜB Tanıtım Günleri”ni düzenledik. İşsadece bununla bitmiyordu. Gençlerimizin bir çok sorunu vardı ve bunlarla ilgilenmek gerekiyordu. Onları motive edici ve koruyucu faaliyetler içinde yer aldık. Onları bilim, spor ve sanata teşvik etmeye çalıştık. Ücretsiz fen ve edebiyat alanında dersler verdik. Ahıska Spor’un kuruluşunu destekledik. Ahıskalı Sanatkarlarımızı bir çatı altında toplamayı hedefledik. Hepimizin yakından tanıdığı ve değer verdiği ünlü Şair ve Yazarımız Mircevat AHISKALI önderliğinde onları bir araya getirerek kültürümüzü yaşatmaya çalıştık.

Yıllar geçtikçe faaliyet alanlarımız genişledi. İnsanlarımıza hak ettikleri hakları talep etmek için çeşitli kulvarlarda zamanla yarışır hale geldik. Bunca zaman içerisinde en önemli hedefimiz ise hep Ahıska Türkleri’nin kendi kendilerini yönetmesi, kendi haklarını savunabilmesi oldu. Ne mutlu ki yakın bir süre önce Dünya Ahıska Türkleri Birliği İstanbul Görüşmeleri’nde bir karar alındı. Kara göre halk kendi temsilcilerini seçecek ve bu seçilen isimler delege olarak Nisan ayında Ankara’da yapılacak olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği 1. Kurultayında Yönetim Kurulu’nu belirleyecek. Artık halkımız kendi kendini yönetebilecek bir fırsatla karşı karşıya.

Halkımızdan isteğimiz Dünya Ahıska Türkleri Birliği’ne her zaman fikri anlamda destek vermeleridir. Onların istediği isimler DATÜB Yönetim Kurulunu oluşturacak ve bu isimler tüm Dünya’da ki Ahıska Türkleri’nin haklarını talep edecektir. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın seçim günlerinde yaşadıkları bölgede uygun gördükleri isimleri desteklemelerini rica ederiz. Unutulmamalıdır ki Ahıska Türkleri’nin kaderi bu delegeler sayesinde belli olacaktır.

Ah-Hak Yön. Kur. Başkanı
DATÜB Bursa Temsilcisi
Paşa ALİHAN

Kaynak: AhıskaTürkleri.Com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz