Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Savaş istemiyoruz, Okumak istiyoruz

Kırgızistan'da çıkan olaylarda ateşin ortasında kalan Ahıska Türkleri'ne kimse sahip çıkmadı.

Sürgüne Uğramış Ahıskalıların Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa ALİHAN dün CHP Bursa Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur ÖYMEN, Devlet (eski) Bakanı Ertuğrul YALÇINBAYIR ve CHP Bursa İl Başkanı Gürhan AKDOĞAN ile Kırgızistan'daki olaylar ile ilgili görüşmelerde bulundu.

Görüşme sırasında Kırgızistan'da çıkan olaylarda ateşin ortasında kalan Ahıskalılar'a kimsenin sahip çıkmadığını belirten Başkan Paşa ALİHAN, bölgede katliamın devam ettiğini ve oradaki akrabalarımızın can güvenliklerinin tehlikede olmaya devam ettiğini kaydetti.

ALİHAN, Özbeklere karşı esen bu fırtınanın her an Ahıskalılara karşı da esebileceğini, bu durumda ise artık çok geç kalınmışolunabileceğini ve bunun büyük bir felaket olacağını belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 1992 yılında Ahıska Türklerinin Türkiye'ye Kabulü ve İskanına Dair Kanun'u kabul ederek bir kısım Ahıskalıları Iğdır'a getirdiği ancak zamanla bu kanunun uygulanmasından imtina edildiğini hatırlatan Paşa ALİHAN, Kırgızistan'daki Ahıskalılar göç etmeye çalıştıklarını ama imkansızlıklar nedeniyle bunu yapamadıklarını ve orada mahsur kaldıklarını anlattı.

Kırgızistan'daki Ahıskalıların ancak devlet eliyle, Türkiye Cumhuriyeti Devleti eliyle kurtarılabileceğininin altını çizen başkan oradaki mağdur kardeşlerimizin bir an önce "Ahıska Türklerinin Türkiye'ye Kabulü ve İskanına Dair Kanun" çerçevesinde Türkiye'ye, Ardahan'a, Posof'a yada Gürcistan ile  olan iyi ilişkiler kullanılarak Ahıska'ya yerleştirilmesi gerektiği belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Onur ÖYMEN ise olayların üzüntü verici olduğunu ve olayları yakından takip ettiklerini söyleyerek konuyu en kısa sürede meclis gündemine getireceklerinin sözünü verdi.

2 yıllığına BirleşmişMilletler Güvenlik Konseyi üyeliğine seçilen Türkiye'nin konuyu Konsey toplantısına taşımasını ve bölgeye BM BarışGücünün gönderilmesi konusunda elinden geleni yapması gerektiğini de hatırlatan Başkan Paşa ALİHAN, Türkiye'nin aynı zamanda etkili bir NATO üyesi olduğunu dolayısıyla NATO öncülüğünde Türk Askerinin katliamları durdurmak için ülkeye girmesi gerektiği düşüncesini aktardı.  

Celalabad'dan gelen öğrenciler dostuk, barışve kardeşlik mesajları verirken bölgedeki olayların çok acı olduğunu ve bu işi yapanların uyuşturucu bağımlısı, gözü dönmüşkatillerden oluştuğunu insanların tek çarelirinin ise kaçmak olduğunu söylediler.

Öğrenciler Kırgızistan, Özbekistan ve Türkiye Cumhurbaşkanlarına "Savaşistemiyoruz, Okumak istiyoruz" başlıklı birer mektup yazdılar.

Kaynak: AHISKA.NET - Haber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz