Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri Vatanlarına Dönmek İstiyor

66 yıldır vatanlarına dönmek ve haklarını geri almak için mücadele ettiklerini söyleyen Sürgüne UğramışAhıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı ve DATÜB Bursa Temsilcisi Paşa Alihan, "Kırgızistan'da yaşayan kardeşlerimizin durumu Pakistan'da doğal afete uğrayanlardan daha kötü'' dedi.

1944 yılında Ahıska'dan sürülen Türkler, vatanlarında bıraktıkları haklarını geri istiyor. 66 yıldan bu yana birçok makama başvurduklarını söyleyen Başkan Paşa Alihan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan destek istediklerini söyledi. Merkeze üye Ahıskalıların hepsi Çavuşoğluna'na gönderdikleri dilekçede, ''Sizden medeni dünyanın en önemli örgütünün başkanı olarak, Gürcistan tarafından çiğnenen insan haklarımızın iadesi, Gürcistan Devleti'nin 1999'da Avrupa Konseyi'ne verdiği sözü yerine getirmesi ve haklarımızın geri alınması konusunda destek bekliyoruz'' dedi.
1944, 1989 ve 2005 yıllarında yapılan sürgün ve katliamların peşini bırakmayacaklarını söyleyen Alihan, daha önce Rusya mahkemelerine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gittiklerini fakat hiçbir sonuç elde edemediklerini belirterek, "Bizler Ahıska Türkleri olarak her türlü uluslararası arenada Gürcistan Devleti'nin bu vurdumduymaz ve haksız tutumunu değiştirmesi için Avrupa Konseyi başta olmak üzere BirleşmişMilletler ve bütün insan hakları örgütlerine uğradığımız haksızlıkları anlatacağız.

Bugün en önemli meselemiz, Kırgızistan'da 15 bin Ahıska Türkü'nün içinde bulunduğu vahim durumdur. Oradaki kardeşlerimizin durumu Pakistan'da doğal afetlere uğrayanlardan daha kötüdür. Oradaki kardeşlerimizin birçoğunun işyerleri yağmalanmış, evleri yıkılmıştır. Orada yaşayan Türklerin can ve mal güvenliği yoktur. Bütün mallarına el konulan kardeşlerimiz çadırlarda hayatlarını sürmek zorunda bırakıldı'' şeklinde konuştu.
En başta Türkiye'nin Kırgızistan'da yaşayan Türklere yardım etmesi gerektiğini söyleyen Alihan, bütün dünyanın bu hazin tabloyu görmesini istedi.

Kaynak: Haber Fx

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz