Muhammet İZZETOĞLU 7 haber

İlgili Haberler

Mevlüt Çavuşoğlu Vatan Cemiyeti yetkilileri ile görüştü

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU, Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti temsilcileri ile başkent Moskova'da görüştü.

Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuad PEPİNOV ve Yönetim Kurulu Üyesi Cavid ALİYEV, AKPM Başkanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU ile başkent Moskova'da 30 Haziran 2010 tarihinde bir görüşme yaptı. Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti temsilcileri ile yapılan söz konusu görüşme, AKPM Başkanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU'nun önceden Ahıska Türklerinin temsilcilerine verdiği söze istinaden, başkent Moskova'da gerçekleştirildi.

Görüşmelere, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU ile birlikte, Parlamenter Meclisi Başkanının, İdari Birimi Yöneticisi ve Başkanın Kabinesinin Şefi Pyotır SİÇ de katıldı.

Görüşmede Ahıska Türkleri Vatan Cemiyetini ise, Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuad PEPİNOV ve Yönetim Kurulu Üyesi Cavid ALİYEV temsil etti.

Fuad PEPİNOV ve Cavid ALİYEV, Ahıska Türklerinin tarihi vatanlarına dönme sürecinde meydana gelen son durum ile ilgili genişbilgi verirken, (Gürcistan Parlamentosu tarafından 2007 yılında) kabul edilen kanunun negatif (olumsuz) sonuçları ve vatana dönmek isteyenlerin yaşadıkları problemler hakkında da bahsetti.

Fuad PEPİNOV ve Cavid ALİYEV, söz konusu problemlerin çözüme kavuşturulması için bu dönemde nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini de ifade etti.

Mevlüt ÇAVUŞOĞLU ve Pyotır SİÇ ise, Avrupa Milli Azınlıkları Federal Birliğinin, Ahıska Türkleri ile ilgili kabul ettikleri son kararların metinlerini incelerken, sözkonusu kararları desteklediklerini ifade ettiler.

Mevlüt ÇAVUŞOĞLU ve Pyotır SİÇ, ayrıca, Ahıska Türklerinin sivil toplum kuruluşlarının aktif bir şekilde çalışmaları ve amacına uygun meselelerinin çözümü için yardımcı olacak bir çok organizasyon tedbirlerinin alınmasını da tavsiye ettiler.

Muhammet İZZETOĞLU.
Ahıskalı Türk, Araştırmacı Gazeteci Yazar.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz