Veysel VEYSEL 6 haber

İlgili Haberler

Bursa’da DATÜB Hakkında Toplantı Yapıldı

  • Gönderen Veysel VEYSEL
  • 26 Temmuz 2010 02:23:00 MSD
  • 0 yorum
  • 12.812 izlenme

Sürgüne UğramışAhıskalıların Haklarını Koruma Merkezi isimli dernek binasında bir toplantı yapıldı.

Toplantıda Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile alakalı bilgiler verildi. Uluslararası Ahıska Sanatseverler Birliği, Bursa Ahıskalı Öğrenciler Birliği, Ahıska Spor, Ah-Hak İhtiyarlar Şurası, Ah-Hak Kadınlar Kolu, Ahıskanın Sesi Tiyatrosu, Ahıskalı Öğrenmenler ve Avukatlarında katıldığı toplantıda yaklaşık 300 katılımcı vardı.

Sürgüne UğramışAhıskalıların Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa ALİHAN katılımcılara DATÜB ile alakalı genişçaplı bilgiler verdi. DATÜB’ün kuruluşundan bugüne kadar gerçekleşen bir çok olayı katılımcılara aktardı. Özellikle Avrupa Birliği nezdinde gerçekleştirilen toplantılara da değindi. DATÜB Başkanı Ziyatdin KASSANOV hakkında kısa çaplı da olsa bilgiler verdi. Başkan ALİHAN konuşmasını şu şekilde yaptı;

2008 yılında biz bir yola çıktık. Yolun adı DATÜB’dü. İstikameti ise Ahıska idi. Bugün 2010 yılındayız. Geri dönüp baktığımızda DATÜB’ün bir çok başarıyı iki yıllık sürece belirgin bir şekilde yerleştirdiğini görebiliyoruz. Ne mutlu bizlere ki DATÜB artık resmi olarak Türkiye Cumhuriyeti tarafından Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edildi. Bu kolay bir işdeğildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin DATÜB’ü resmi olarak tanıması Ahıska Türkleri için 1993’ten sonraki ikinci büyük zaferdir. Şimdi biz ne yapmalıyız? Biz Ahıska Türkleri olarak DATÜB’ün içerisinde yer almalıyız. DATÜB Başkanı KASSANOV’la da görüştüğümüz de bunu dile getiriyor. Halkı ile birlikte hareket etmek istediğini aktarıyor sürekli bana. Biz Ahıska Türkleri olarak DATÜB ile birlikte hareket etmeliyiz. Özellikle de Bursa bu konuda çok önemli. Bursa şu anda Dünya’da ki Ahıska Türkleri’nin kalbi durumundadır. Bursa’nın bu rolünü etkin bir şekilde kullanırsak tüm Dünya’da ki Ahıskalı soydaşlarımıza faydalı şeyler yapmışoluruz. Peki, neden DATÜB halkı ile hareket etmeli? Tarihe bakın sevgili soydaşlarım. Mesela Yahudiler ya da Ermeniler? Yahudiler, bugünkü İsrail Devleti’nin bulunduğu topraklara geri dönebilmek için yaklaşık 1500 yıl beklediler. 1800’lü yılların sonlarında örgütlenerek çeşitli lobi çalışmaları yaparak bugünkü İsrail’i kurdular. Ya Ermeniler? Bakın her sene 24 Nisan’ı nasıl endişe ile bekliyoruz. Ermeni Lobisi gerçekle bir bağlantısı olmayan, yalanlar üzerine kurulu bir soykırımı lobileri sayesinde tüm Dünya’ya kabul ettiriyor. Biz ne yapıyoruz? Biz gerçekten yaşanmışbir gerçeği, bir sürgünü daha kabul ettiremiyoruz! Neden mi? Birliğimizi sağlayamıyoruz da ondan. Tek çatı altında toplanamıyoruz da ondan. Bugün Dünya’da yağmur yağıyor, ya DATÜB isimli şemsiyenin altına sığınıp bu yağmurdan korunacağız ya da bu yağmurda ıslanacağız. Bunun başka yolu yok. Şayet dilde değil özde istiyorsak Ahıskalıların gülmesini bunu yapmamız lazım. DATÜB’ü desteklememiz, güçlendirmemiz lazım. 1944 Sürgünü, 1989 Soykırımı, 2005 Olayları ve 2010 Soykırımı. Bu tarihlere yenilerinin eklenmesini önlemek için tek bir çare vardır. O da Dünya Ahıska Türkleri Birliği’dir.

Başkan ALİHAN konuşmasında 1-5 Ağustos tarihlerinde Kazakistan’ın Alma-Ata şehrinde yapılacak Dünya Ahıska Türkleri Birliği Kurucuları Toplantısına katılarak orada çeşitli temaslarda bulunacağının altını çizdi. Ayrıca yakın bir dönemde Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin KASSANOV’un Bursa’yı ziyaret edebileceğini belirten ALİHAN konuşmasına şöyle devam etti.

DATÜB Başkanı Ziyatdin Bey, Türkiye’de Bursa, Antalya, İzmir gibi Ahıskalıların yoğun olarak yaşadığı bölgeleri ziyaret etmek istiyor. Önümüzde ki günlerde bu ziyaretlerini gerçekleştirebilir. Ahıska Türklerine DATÜB’ü anlatmayı ve Ahıska mücadelesi için yardım istemeyi düşündüğünü belirtiyor. Hep birlikte güçlenerek 66 yıllık hasrete son vermeyi düşünüyor. Bu ziyaretlerin tarihleri ve hangi şehirleri kapsayacağı tam belli değildir. Çok yakın bir dönemde ziyaretler yapılacaktır. Bu da benim size müjdem olsun. Ayrıca Ahıska Türkleri’nin çok değerli Avukatları vardır. Biz kaybettiğimiz haklarımızı bu Avukatlarımız sayesinde diplomatik yollarla geri alabiliriz. Bu bağlamda çalışmalarımız devam ediyor. Çok yakın bir sürede Ahıskalı Avukatlar Birliğini kuracağız.

Galiba artık bu defa olacak. Güneşufukta gözüküyor gibi. Güzel günler biz Ahıskalıları bekliyor.

Kaynak : Blog.AhiskaTurkleri.Com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz