Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB’ü Strasbourg’da 3 Genel Başkan Yardımcısı Temsil Etti

DATÜB Genel Başkanı ve Kazakistan Ahıskalı Türkleri Milli Merkezi başkanı Sayın Dr. Ziyaetdin İSMİHANOĞLU'nun Ahıska Basın Bilim Merkezi’ne vermişolduğu bilgiye göre 5-8 Ekim 2010 tarihleri arasında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde DATÜB Genel Başkan yardımcıları İsa MOLİDZE, Burhan ÖZKOŞAR ve İlyas DOĞAN Ahıska Türkleri meselesi ile ilgili konuları alt düzeyde ele almışlardır.

5400 Ahıskalı Türkün Vatana dönüşhaklarının Gürcistan tarafınan halledilmediği ve 7600 Ahıskalının ise Vatana dönüşiçin sıra beklemesi probleminin çözümü ile bağlı konular ele alınmıştır.
İSMİHANOĞLU, ‘Şimdiye kadar AKPM tarafından çeşitli kararnameler ve tavsiye kararları ele alınmıştır. AKPM resmi belgelerde Ahıskalılar için “sürgün edilmişAhıska halkı” terimini kullanmaktadır. 1993 yılından bu yana kabul edilen kararnameler Gürcistan devleti tarafından yerine yetirlmedi’, şeklinde konuştu.

VIDEO : DATÜB Genel Başkanı Ziyaetdin İSMİHANOĞLU - Değerlendirme

SESLI : DATÜB Genel Başkanı Ziyaetdin İSMİHANOĞLU Strasbourg Görüşmesini Değerlendirdi

Gürcistan Parlamentosu’nun çıkardığı söz konusu yasada, Ahıskalıların geri dönüşü ve vatandaşlık hakkı almaları ile ilgili pek çok eksiklik ve soru işareti olsa da bu çabaların, sorunların insan hakları ve hukukun üstünlüğü dikkate alınarak çözüme kavuşturulması yönünde bir adım olmasını ümit ediyoruz.

Ahıska Basın Bilim Merkezi eşbaşkanları,
Höküme HALİLOVA ve Ramiz MEŞEDİHASANLI.
Kaynak : Ahıska Press

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz