Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

Bursa’lı Ahıskalılar Haklarını Talep Etti

Yıllardır sürgünlerde ve baskılar altında yaşayan Ahıska Türklerinden Bursa’da yaşayanların bir araya gelerek kurdukları sivil toplum örgütleri aracılığı ile geldikleri ülkelerdeki sosyal haklarının alınmasını talep ediyorlar.

Sovyetler Birliği rejiminde çalışarak emek vermelerine rağmen tüm sosyal haklarının o çalıştığı ülkelerde kalmasını istemiyorlar. Yıllar boyunca verilen emeklerin ve alın terlerinin sonucunda elde ettikleri sosyal haklarını Türkiye Cumhuriyeti Devleti aracılığı ile talep edilmesini istiyorlar.

Bu amaçla Bursa’da Sürgüne UğramışAhıskalıların Haklarını Koruma Merkezi lokalinde 200 kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya Ahıskalıların ünlü yazar ve şairi Mircevat Ahıskalı ile Amerika’dan gelen Ahıska Türkleri eski dernek Başkanı Server Mürseloğlu Tedorov’da katıldı. Toplantıda yaptıkları konuşmalarda çalıştıkları ülkelerde kalan sosyal ve emeklilik haklarını Türkiye’de devlet aracılığı ile talep ettiklerini söylediler.

Amerika Ahıska Türkleri eski Başkanı Server Mürseloğlu Tedarov yaptığı konuşmasında Ahıskalıların birlik ve beraberlik içerisinde olmalarının şart olduğunu ve ancak bu yolla sürgün hayatlarının sona ererek yıllar önce ellerinden alınan haklarının geri alınabileceğini söyledi.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Bursa Temsilcisi ve Sürgüne Uğramış Ahıskalıların Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan yaptığı konuşmasında ve basına verdiği demecinde “Bizler 1944 yılında yurtlarından sürülmüşve halen sürgün hayatı yaşayan Ahıska Türkleriyiz. 1992 yılında yayınlanan 3835 sayılı iskan kanununa göre Türkiye'ye kabul edildik. Bu kanunun yayınlanmasından sonra 100 bin cıvarında insanımız Türkiye'ye göç etmiştir. Türkiye'de sosyal ve ekonomik açıdan büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Bursa'da 60 bin cıvarında olan insanlarımız sosyal ve ekonomik hakları halen ihlal ediliyor. Bu sıkıntılarımızın sayın Başbakanımıza ve devlet Bakanlıklarına bildirmek için 200 kişilik bir grupla derneğimizin lokalinde toplanarak sesimizi duyurmak istedik” dedi.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz