Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Paşa ALİHAN Belediye Başkan Adaylığını Açıkladı

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Sürgüne Uğramış Ahıska Türkleri’nin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan Yıldırım Belediye Başkanlığına adaylığını koyduğunu ilan etti.

Bağımsız olarak adaylığını açıklayan Paşa Alihan nabız yoklaması yaptığını ve Yıldırım halkına dolayısıyla da Bursalılara hizmet etmeyi amaçladığını söyledi.

70 yıldır sürgünlerde yaşayarak Anavatan Türkiye’ye gelen Ahıskalılar ülkenin yerel yönetimlerinde söz sahibi olabilmek için ve en önemlisi de varlıklarını ispatlamak için çeşitli çalışmalarda bulunuyorlar. Eski Sovyetler rejiminin yurtlarından silah zoruyla sürdüğü Ahıska Türkleri dünyanın 10 ayrı ülkesinde parçalanmış bir vaziyette yaşamlarını sürdürürken aynı zamanda vatana dönüş mücadelesi vermektedirler. 70 yıldır vatana dönüş mücadelesi veren Ahıska Türkleri bugüne kadar hala vatan ata dede yurtlarını kazanmış değiller. 1944 yılında Yurtlarından sürüldükten sonra vatana dönüş mücadelesini verirken tek güvendikleri ise yanı başlarındaki Anavatan Türkiye. Bu nedenle 1992 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Ahıska Türklerine mahsus çıkartılan 3835 sayılı Ahıska Türklerinin iskanına dair kanuna göre Anavatan Türkiye’ye göçler başladı. Bugün Türkiye’de sayıları 80 bini bulan Ahıskalıların yarıya yakını Bursa’da yaşamaktadır. Birçok alanda faaliyet yürüten Ahıskalılar artık kendilerini siyasi alanda da göstermek ve söz sahibi olmak istiyorlar. Bu nedenle Bursa’nın Yıldırım ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Sürgüne Uğramış Ahıska Türkleri’nin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan Yıldırım Belediye Başkanlığına adaylığını koyduğunu ilan etti. Herhangi bir partiden olmayıp direkt bağımsız olarak adaylığını açıklayan Paşa Alihan nabız yoklaması yaptığını ve Yıldırım halkına hizmet etmeyi amaçladığını söyledi.

Kaynak: DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz