Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Prof. Dr. Halis SÜLEYMAN

“Ölüm dışında yenilmeyecek hiçbir hastalık yoktur. Yeter ki üzerine gidilsin!”

Ahıska Türkleri’nin son dönemlerde yetiştirdiği en büyük bilim adamı olan Erzurum Atatürk Üniversitesinde görevli Porf. Dr. Halis SÜLEYMAN bir kez daha yüzümüzü güldürdü, gururumuzu okşadı. 2008 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesinin Roche Bilim Ödülündeikinci olmasıyla ismi anılmayla başladı herkesçe. Bir yıl sonra mide kanseri ile alakalı çalışması gerek Türkiye’de gerek Dünya’da Bilim adına deprem etkisi yarattı. 2010 yılında aldığı Bilimsel Teşvik Ödülü ise başarılarının devam edeceğine dair sinyaller veriyordu. Bu yıl yine bir başarı örneği gösterdi. Bu yıl üç ayrı dalda birincilik bir dalda da ikincilik ödülü aldı.

Kendisi ile telefonda görüştük. Biraz yaptığı çalışmalardan bahsetti. Yaşadığı zorlukları anlattı. Çok üzüldüm. Düşünsenize bir insan kendi başına çalışmalar yapıyor ve başarıya ulaşıyor ama bir türlü hak ettiği ilgi ve desteği hem maddi hem manevi şekilde göremiyor. Son aldığı patentin fiyatı ne kadar biliyor musunuz? 38 bin dolar. Bunu kendi imkanlarıyla ödüyor. Çünkü bir destek verilmiyor kendisine.

Halis Hocamızla alakalı ilk haberi yaptığımız dönemden beri bir çok mail aldım bugüne kadar. Çoğu isim bir yakınına yardım etmesi için Halis Hocamızın telefon numarasını istiyordu. Keşke bu mailler Sağlık Bakanlığına gitse. Keşke bu mailleri yardımsever işadamlarımız görse.

Yaptığı çalışmaları insan sağlığına çok büyük iyilkler yapabilecek bir insanın desteklenmemesi gerçekten üzücü bir olay. Dediği bir cümle gerçekten önemli;

“Ölüm dışında yenilmeyecek hiçbir hastalık yoktur. Yeter ki üzerine gidilsin!”

Kaynak: http://blog.ahiskaturkleri.com/2011/03/gurur-duyduk/

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz