Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

DATÜB Ahıskalıları bilgilendirdi

  • Gönderen Burhan ÖZKOŞAR
  • 25 Ağustos 2011 12:51:31 MSK
  • 0 yorum
  • 12.389 izlenme

Dünya Ahıska Türkleri Birliği yöneticilerinden Genel Koordinatör Sadyr Eibov ile Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar, DATÜB Yönetim Kurulu Üyesi ve Azerbaycan Göç işlerinden Sorumlu Sabircan Celilov Azerbaycan Ahıska Türkleri vatan Cemiyeti Şura toplantısına katıldılar. Başkent Bakü’de yapılan Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Şura toplantısında başta Saatli, Sabirabad, olmak üzere Gence, Kuba, Haçmaz gibi değişik bölgelerde yaşayan Ahıska Türklerinin temsilcilerinin katıldı. Şura Başkanı Namık Muradov’un çağrısı ile toplanan şura üyelerine Gürcistan tarafından verilmeye başlanan Yurda Dönüş Statüsü (Repatriate statute) ile ilgili genel bilgiler aktardılar. Sırf bu konu ile alakalı olarak Azerbaycan’a bulunan DATÜB yöneticilerinin amacı kısa sürede elde ettikleri başarılarla alakalı bilgileri bölgede yaşayan Ahıska Türkleri ile paylaşmak olduğu gibi bizzat halk ile de görüşerek gelişen olayları yerinde incelemek ve genel bir strateji geliştirmek olduğunu söylediler.

Vatana evet!

Ama gözü kapalı değil

DATÜB yöneticilerinin katılımcılara aktardığı bilgiler ve genel açıklamalardan sonra şura üyelerinden gelen soruları da yanıtladılar. Genellikle yıllardır vatan yolunda verilen mücadelelerin şu ana kadar hep sonuçsuz kaldığını ve özellikle Gürcistan yönetimine güvenemediklerini ifade eden şura üyeleri vatana evet, ama gözü kapalı gitmek istemiyoruz diyerek gerekli tüm güvencelerin alınmasını istediler. 67 yıldır bekledikleri yurda dönüş sürecinde son aşamaya gelindiğinin farkında olduklarını da söyleyen katılımcılar temsil ettiğimiz halkımızın geleceğini ateşe atamayız. Daha dikkatli olmalıyız vatan bizim hakkımızdır, kanunlar ve kurallar çerçevesinde elbet vatana dönmek istiyoruz dediler.

Gürcistan hukuk ülkesidir

Geçmiş yıllarda diktatörlük yaparak istediklerini yapan Gürcü yönetiminin geçtiğimiz kısa dönem içerisinde hızla demokratikleşme yolunda ve hukuk devleti olmak için önemli reformlara imza attığını söyleyen DATÜB yöneticileri yeter ki hak ve hukukumuzu bilelim ve bu çerçevede hakkımızı arayalım. Bundan sonra Gürcistan yetkililerinin de kendi istedikleri gibi değil hukuk ve kurallar çerçevesinde karar vermek zorunda kalacaklarını ifade ederken Gürcistan yasalarına göre hakkımızın ve en önemlisi de evrensel hukukun nasıl işlediğini bilirsek sıkıntının olmayacağını düşündüklerini sözlerine eklediler.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz