Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Kazakistan'da Ahıskalı çocuklar için okul

Dünya Ahıksa Türkleri Birliği (DATÜB) ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) işbirliğiyle Kazakistan'ın Almatı kentinde ihtiyaç sahibi Ahıskalı çocukların eğitim görmesi için okul yaptırılacak.

Bulundukları ülkelerde zor durumda olan Ahıskalıları desteklemek, haklarını korumak yolunda bazı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkan Vekili Ayfer Aksu, Ahıska Türklerinin yaşadıkları ülkelerde ekonomi, sanat, edebiyat kültür ve insan hakları alanlarında daha etkin olmalarını sağlamaya dönük girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Aksu, bu çalışmalar kapsamında Kazakistan'da Ahıskalı çocukların eğitimi için önemli bir adım atıldığını belirterek, şunları kaydetti:
Ahıska Türklerinin önemli bölümü, bulundukları ülkelerde çok zar şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Özellikle çocukların eğitimi maddi imkansızlıklar yüzünden sorun olabiliyor. Kazakistan Ahıska Türkleri Derneği ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov ise eğitime çok önem veriyor. Ahıskalı bir Türk işadamı olarak bu yıl Kazakistan'ın eski başkenti Almatı'da okul yapımı için yaklaşık 1.5 milyon dolarlık bir arsa bağışladı. TİKA, okul için 5 milyon dolarlık destek sağlayacak. İhtiyaç sahibi Ahıskalı çocuklar, bu okulda yatılı okuyacak. Çok önemli bir proje. Çocuklar, lise son sınıfa kadar eğitim görecek.

Başkan Vekili Ayfer Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DATÜB'ün çeşitli ülkelerde yaşayan ve o ülkenin vatandaşı olan Ahıska Türklerince oluşturulan ulusal ve uluslararası nitelikte faaliyet gösteren örgütleri bir araya getirmek ve kendi aralarında bağımsız kararlar alabilmelerini sağlamak amacıyla kurulduğunu söyledi.

Aksu, birlik olarak Ahıska Türklerinin karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik çalışmaları sürdüreceklerini, Türkiye'de de bazı projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Kaynak : DATÜB

 

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz