Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

DATÜB heyeti Strasbourg’a çıkartma yapıyor

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Yönetimi Ahıska Türklerinin yaşadıkları sürgünleri belgeleyen ve Ahıska Türklerinin tarihini anlatan fotoğrafları Avrupa Konseyi binasında sergilemek ve bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere Strasbourg’a çıkartma yapıyor. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) 2011 yılı 4. Dönem toplantısının yapılacağı 3-7 Ekim 2011 tarihleri arasında Strasbourg’da heyet halinde bulunarak toplantılara katılacak olan DATÜB heyeti Genel Başkan Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov başkanlığında, Prof. Dr. İlyas Doğan, Sadyr Eibov, Roza Osmanova, Sabircan Celilov, İsmail Molidze, Fuad Pepinov, Mürefeddin Sakimov, Ülviye Pepinova ve Burhan Özkoşar’dan oluşacağı bildirildi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Avrupa Konseyi Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanı Christopher Chope, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiser Yardımcısı Bojana Urumova gibi önemli şahsiyetlerle önceden alınan randevularda bulunacakları görüşmelerde bulunacaklar.

Avrupa Konseyi İzleme Komisyonu Başkanı Dick Marty ve Gürcistan üzerinde görevlendirilen parlamenter raportörlerle de bir araya gelecek olan DATÜB heyeti Gürcistan Delegasyonu ile de görüşmelerde bulunacakları bildirildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov şöyle dedi “Bu sergi fikri DATÜB Başkan vekilimiz Prof. Dr. İlyas Doğan tarafından gündeme getirildi. Buradaki amaç barışçı yoldan yaşadığımız trajediyi dünya kamuoyu önünde sergileyerek Ahıska Türklerinin daha fazla tanınmasını sağlamaktır. Yönetim kurulumuzca da kabul gören bu görüş hemen uygulamaya konmuştur. Gerekli girişimler yapıldıktan ve ilgili mercilerle görüşmelerimizden sonra ilk defa biz Ahıska Türklerinin yaşamış olduğumuz sürgünleri ve dramlarımızı konu alan fotoğraf sergisini önümüzdeki hafta Avrupa Konseyi’nde gerçekleştireceğiz. Bu konuda Gürcü dostlarımızın da görüşünü alarak birlikte hareket etme yoluna gitmiş bulunmaktayız. Bize bu konuda olduğu gibi her konuda desteği olan kurum ve kuruluşlar Ahıska Türkleri adına özel teşekkürümüzü iletmek istiyorum. Strasbourg’da bulunacağımız süre içerisinde bazı üst düzey görüşmelerde de bulunarak geldiğimiz son noktayı ilgililere aktarmış olacağız. İlgili yetkililerle genel bir durum değerlendirilmesinde bulunarak mücadelemizde Uluslararası kuruluşlardan desteklerini artırarak devam etmeleri talebinde bulunacağız.”

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz