İslam Shakhbandarov 2 haber

İlgili Haberler

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanlığına - TEBRİK

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanlığına.

Biz Ohio Eyaleti Dayton şehrinde yaşamakta olan Ahıska Türkleriyiz. Buraya 2005 yılından itibaren yerleşmeye başladık, Dayton şehrinde şu an itibariyle 250 aile Ahıska Türkü yaşamaktadır ve sayımız sürekli artmaktadır.

Dayton şehrinde 2009 yılında Ahıska-Türk Amerikan Derneğini kurduk, dernek binamızın içinde toplumumuzun Din Hizmetleri için gerekli olan Camiimizi ve Dil Kurslarını hazırladık.

Dayton şehrinde şu an faaliyet göstermekte olan 2 adet Türk Amerikan okuluna ek olmak üzere, 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile Ahıska Türkleri için Özel İlkokulu açıyoruz.

Açtığımız müesseselerde neslimizin Dilini, Dinini, Tarihini ve bütün Kültürel değerlerini öğrenmesi kurum olarak en öncelikli hedefimizdir...

Değerli DÜNYA AHISKA TÜRKLERİBİRLİĞİBaşkanı Sn. Ziyatdin İSMİHANOĞLU KASSANOV.

Değerli Ahıska Türkleri Dernek, Vakıf, Federasyon ve Cemiyet yöneticileri ve Üyeleri.

Değerli Yerel ve Ulusal Yetkililer.

Aziz Ahıska Türk Halkı.

Saygıdeğer Katılımcılar, Misafirler ve Basın Mensupları.

DATÜB Kurucuları ve Ahıska Türklerinin toplum liderleri ile farklı ülkelerde yaşayan hemşehrilerimizin durumlarını değerlendirmek ve karşılıklı alışverişte bulunmak amacı ile Kazakistan'ın Almatı şehrinde 1-2 Ağustos tarihlerinde düzenlenen konferansınız hayırlı olsun.

DATÜB başkanını, Ahıska Türklerini, tüm katılımcılar, misafirler ve basın mensuplarını yürekten destekliyorum, konferansınızın Ahıska Türk dünyasına ve tüm insaniyete faydalı geçmesini Cenab-ı Allah'tan diliyor ve tebrik ediyorum.

Derneğimizin bünyesinde aktif rol alan Osman AHMETOV kardeşimizi bizleri temsilen aranızda görmekten mutluluk duyarız.

Ahıska Turkish-Amerikan Community Center
İslam ŞAHBANDAROV

Kaynak: AHISKA.NET - Haber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz