Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri Avrupa Konseyi’nde tanıtılıyor

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Yönetimi Ahıska Türklerinin yaşadıkları sürgünleri belgeleyen ve Ahıska Türklerinin tarihini anlatan fotoğrafları Avrupa Konseyi binasında sergilemeye başladı. 3-7 Ekim 2011 tarihleri arasında Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) 2011 yılı 4. Dönem toplantıları boyunca açık kalacak olan sergiyi 54 ülkenin delegasyonları görecek. Avrupa Konsey Parlamenterler Meclisi girişinde açılan sergiye ilginin büyük olması bekleniyor. “UNUTULAN BİR SÜRGÜN HİKAYESİ: AHISKA TÜRKLERİ 1944” konulu fotoğraf sergisi AKPM toplantıları süresince ziyaretçilere açık kalacak. Sergi boyunca Ahıska Türklerinin tarihi ve yaşadıkları sürgünler DATÜB temsilcileri tarafından ilgilenenlere anlatılacak.

Serginin ilk gününde DATÜB Genel Başkanı Yardımcısı ve Avrupa Konseyi Sorumlusu Burhan Özkoşar’dan aldığımız bilgiye göre Sergiye ilk günden ilginin büyük olduğunu söylerken amaçlarının şöyle anlattı “Fotoğraf sergisinin temel hedefi Ahıska Türklerinin yaşadıkları sürgüne ilişkin tarihi dokümanlar ve fotoğrafları ziyaretçilerle buluşturmak olacaktır. Konu insani bir mesele olarak kurgulanmıştır. Sergide haksız olarak yurtlarından sürülen bir halk grubunun geri dönmek için yürüttükleri Barışçı mücadeleye vurgu yapılmaktadır”

Resmi Açılış Çarşamba günü

Serginin resmi açılışı AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov tarafından 5 Ekim 2011 Çarşamba günü saat 14.30’da yapılacaktır.

Fotoğraf sergisi Strasbourg’dan sonra Türkiye’de üniversitelerde sergilenmeye devam edecek. Türk kamuoyunun konu hakkında daha ayrıntılı bilgilenmesinin Ahıska’ya dönüş sonrasında orada karşı karşıya kalınacak sosyal sorunların Türk kamuoyunca daha hızlı anlaşılmasına ve sorunların çözümüne katkıda bulunacağı beklenmektedir.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz