Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

DATÜB Heyeti AKPM Göç Komisyonu ile görüştü

Strasbourg’da Avrupa Konseyi’nde sergi açan DATÜB yönetimi Ahıska Türkleri ile ilgili meselelerde yetkililerle görüşmelerde bulundu. Değişik ülkelerden gelen Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) heyeti Genel Başkan Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov başkanlığında Avrupa Konseyi Nüfus, Göç ve Mülteciler Komisyonu Başkanı Christopher Chope ile görüştü.

Değişik ülkelerden gelen DATÜB heyetinde DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu (Kazakistan), DATÜB Genel Bakan Vekili Prof. Dr. İlyas Doğan (Türkiye), DATÜB Genel Başkan Yardımcılarından Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar (Fransa), Gürcistan Temsilcisi İsmail Molidze, Azerbaycan Temsilcisi Sabircan Celilov, Rusya Temsilcisi Fuad Papinov, DATÜB Genel Koordinatörü Sadyr Eibov ve Ulvi Pepinova (İngiltere), Roza Osmanaova (Kazakistan)heyette yer aldılar.

Görüşmede, geçtiğimiz ocak ayında, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi 2011 yılı 1. Dönem toplantıları sırasındaki ilk görüşmede Ahıska Türklerinin vatana dönüş ile ilgili gelişmelere göre hareket ederek bir yardım stratejisi belirleyecekleri sözünü vermişti. Komisyon başkanı Chope, aradan geçen süre içinde halen herhangi bir karar alınmadığını söyledi.

Bunun üzerine DATÜB Genel Başkanı Kassanov aradan geçen 9 aylık süre içerisindeki son gelişmeleri aktararak Gürcistan tarafından yurda dönüş statüleri verilmeye başlandığını hatırlattı. Artık bu aşamadan sonra Avrupa Konseyi gibi uluslararası kuruluşların yardımına ihtiyaç olduğunu söyledi. Yıllardır sürgünlerde ezilen ve hala sürüldükleri topraklara dönemeyen bir çok ülkede vatansız olarak yaşayan Ahıska Türklerinin meselelerine daha duyarlı davranılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz