Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri bayram şenliğinde buluştu

Kimse Yok Mu ve Ahıska Türkleri Derneği Antalya şubeleri tarafından düzenlenen bayram şenliğinde 500 Ahıska Türk’ü bir araya geldi.

Özbekistan’a özgü pilavın da ikram edildiği organizasyonda, Ahıska Türkleri kendi kültürlerinde yer alan müzikler eşliğinde unutulmaz bir gün geçirdi.

Özgürlük Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda düzenlenen organizasyona Antalya’da yaşayan yaklaşık 500 Ahıska Türkü katıldı.

Ahıska Türkleri Derneği Antalya Şubesi tarafından düzenlenen ve Kimse Yok Mu Derneği tarafından desteklenen programda Kurban Bayramı’nın 4. gününde Ahıska Türkleri’nin kaynaşması hedeflendi.

Organizasyon hakkında bilgi veren Kimse Yok Mu Şube Müdürü Yaşar Tunç, programdaki yemeklerin hazırlanmasında destek verdiklerini söyledi.

Ahıska Türkleri Derneği Antalya Şube Başkanı Ebubekir Korkmaz da Antalya’da yerleşen Ahıska Türkleri’ni bayram şenliğinde biraya getirerek kaynaşma ve dayanışmayı amaçladıklarını söyledi.

Kimse Yok Mu Derneği’nin de kendilerine destek verdiğini belirten Korkmaz, programda Özbek pilavı dağıttıklarını söyledi. Korkmaz, bu pilavı diğerlerinden ayıran en önemli özelliğinin lezzeti olduğunu ifade etti.

Kaynak : Haber7.Com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz