Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri Muş'a gitmek istemiyor

Bursa'da faaliyetlerini sürdüren Sürgüne Uğramış Ahıskalıların Haklarını Arama Merkezi Başkanı Paşa Alihan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve tasarının sahibi Emin Tutan'a yazdığı yazıda Ahıskalı Türklerin sorunlarıyla ilgilendikleri ve çözüme kavuşturdukları için teşekkür etti.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 3835 sayılı Ahıska Türklerinin Türkiye'ye kabulü ve İskanına dair kanuna geçici madde eklenerek 1 Ocak 2009 tarihinden önce ikamet tezkeresi alan Ahıska Türklerine verilecek olan çifte vatandaşlık kanununa Bursa'da faaliyetlerini sürdüren derneklerden teşekkür yazıları kaleme alındı. AK Parti Bursa Milletvekili M.Emin TUTAN'ın hazırladığı yasa tasarısında bahsi geçen Muş'ta iskan edilecekler ibaresine karşı tepkilerini de ortaya koydular. Tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçen şekliyle Muş ibaresi kaldırılarak Bakanlar Kurulu'na bırakılan kanunun uygulamasında Muş'a gitmek istemediklerini dile getirdiler. Muş yerine vatana yakın olması bakımından Ardahan Posof ilçesini tercih ettiklerini ifade ettiler. Benzer yazıları destek olmaları için Ardahan Milletvekilleri Saffet Kaya ile Ensar Öğüt'e de göndererek destek istediler.

Ahıska'da Konut Yaptırın, Garantör Olun.

Amaçlarının Türkiye'de çifte vatandaşlık almak olduğunu ama asıl amaçlarının ise vatana dönüş yolunda mücadele olduğunu vurguladıkları yazıda Türkiye'nin devlet olarak Ahıskalı Türklere Gürcistan ile dostane ilişkilerini de değerlendirerek garantör olmasını talep ettiler. Bunun yanında geçtiğimiz Ağustos ayında Gürcü - Rus savaşından sonra Gori kentinde Gürcülere yapılan konutlar gibi Ahıska'da vatana göç eden Ahıskalı Türklere de konut yardımında bulunmasını istediler.

Başbakan'a yazılan yazıyı buradan indirebilirsiniz

Kaynak : AHISKALILAR

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz