Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Bursa'da "One Minute" mitingi

Sürgüne Uğramış Ahıskalıların Haklarını Koruma Merkezi Derneği Kırgızistan'daki olayları kınamak ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek amacıyla dün Bursa'da "One Minute" mitingi düzenledi.

Saat 12 de başlayan mitinge yaklaşık 700 kişi katılırken miting sonunda olaylar sırasında hayatlarını kaybeden Ahıskalılar için Kur'an ve Mevlit okundu. 65 yıldır sürgün hayatı yaşayan, Fergana'da katliama uğrayan, Krasnodar olayları ile devam eden çilekeşAhıskalıların busefer de Kırgızistan'da katliama uğramamaları için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söyleyen dernek başkanı Paşa Alihan;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e gösterdiği o cesur ve ünlü "One Minute" tepkisini Kırgızistan'a da göstermesi gerektiği söyleyen Paşa Alihan aksi halde olayların daha da karmaşık ve önlenemez duruma gelerek Özbekistan'ın 1989 daki Fergana katliamı benzeri büyük bir trajediye, katliama dönüşebileceğini belirtti.
Başkan Paşa Alihan, Türkiye'nin duruşunun önemli olduğunu ve Sayın Başbakanımızın bir an evvel "One Minute" diyerek olası katliamı, daha fazla Türk kanının akmasını önlemesi gerektiğinin altını çizdi.

AHISKA.NET - Özel Haber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz