Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB Başkan Yardımcısı İsmail Molidze Tiflis'de Vatana Geri Dönüş Statüsü alan Ahıskalılar ile görüştü

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Gürcistan temsilcisi İsmail Molidze Andalı Tiflis'de Azerbaycan'dan Gürcüstan'ı ziyarete gelen Ahıskalılarla görüşmelerde bulundu.

Avrupa Konseyi Göçmenler Komitesi'nin desteği ile “ACF international” teşkilatının hayata geçirdiği “Git ve Gör” projesi çerçevesinde, Ahıska'ya ve Ahıskalıların yaşadığı bölgeleri ziyarete, ikinci etapta Azerbaycan'ın değişik illerinden Vatana geri dönüş statüsü alan 7 kişi seçildi.

15 – 18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen tur sonrası Ahıskalılarla görüşen İsmail Molidze onlarla yakından ilgilendi. Konuşmalarında memnunluklarını dile getiren Ahıskalılar bu projenin çok iyi düşünüldüğünü ve Ahıska'yı görmek buraları daha iyi tanıma açısından değerli olduğunu bildirdiler. Azerbaycan'ın Haçmaz ilinden gelen Yaşa İsmayılov, derneklerin milletle sıkı ilişki içerisinde olarak, devamlı görüşmeler yapılmasının faydalı olabileceğini söyledi.

Daha sonra DATÜB başkan yardımcısı “Dünya Ahıska Türkleri Birliği”nin kurulma amacı ve görülen işler hakkında bilgi vererek bundan önce gelen grupun yaşadığı bazı sıkıntıları dikkate aldıklarını ve bu konularla ilgili yetkililerle görüşdüklerini bildirdi. “Bu proje vatanı görme açısından önemli ama bundan sonrakı etapta kalıcı nelerin yapılabileceğini biz onlardan talep ediyoruz. Ahıska'yı ziyarete herkes kolayca gelebilir ama buraya yerleşmek önemli” diyen DATÜB Gürcistan temsilcisi İsmail Molidze bu konuda Gürcü yetkilileriyle devamlı olarak görüşüldüğünü söyledi. DATÜB'ün önümüzdeki aylarda Azerbaycan'daki Ahıskalılarla bir toplantı planladığını sözlerine ekleyen İsmail Molidze Andalı “Haksız sürgün olunan milletin haklı dönmesi için” ellerinden geleni esirgemediklerini bildirdi.

“ACF international” başkanı Richard Maxfell’in sözlerine göre önümüzdeki Aralık ayının ortalarında bir diğeri düzenlenecek olan ziyaret buyılki sonuncu tur olacak. Hava şartlarının değişken olacağı göz önüne alınarak tura mart ayında devam edilecek.

Projenin maksadı repatriant (vatana geri dönüş izni) statüsü alan Ahıskalıların başta Ahıska bölgesi olmak üzere, Ahıskalıların yaşadığı diğer bölgeleri de ziyaret etmek, vatana dönüş sürecinde burayı daha yakından tanımak ve burada yaşayan insanlarla fikir alışverişinde bulunmaktır. Proje çerçevesinde vatana geri dönüş izni alan 75 kişi Gürcistan'ı görmek ve buradaki yaşamla tanışma şansı bulacak.

Mevlüt ALİMURAT / AHISKAPRESS – TİFLİS.

Yorumlar

1 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz