Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri için lise yaptırılacak

Kazakistan'ın Almatı İli Talgar vilayetinde Ahıska Türkleri için inşa edilecek 500 öğrenci kapasiteli, 300 kişilik yurda sahip modern lisenin protokolü, TİKA Başkanlığı, Ahıska Türk Milli Merkezi, Fakir Çocuklar Eğitim Fonu ve Talgar Bölge Valiliği tarafından imzalandı.

Ahıska Türk Milli Merkezi ve Fakir Çocuklar Eğitim Fonu Başkanı Ziyaeddin KASSANOV okul inşası projesinin, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005 yılında Kazakistan'ı ziyareti esnasında gündeme geldiğini ve Ahıska Türkleri için çok önemli olduğunu vurguladı.Kazakistan'da köylerde yaşayan zeki Ahıska çocuklarının karşılaştıkları en büyük sorunun eğitim imkanlarının yoksunluğu olarak ifade eden Kassanov, sağladığı destekten dolayı Türkiye Cumhuriyetine ve TİKA Başkanlığına teşekkür etti.

Düzenlenen imza töreninde konuşan Almatı İli Talgar Bölge Valisi T. A. Umraliyev, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kazakistan'ı tanıyan ilk ülke olduğunu ve başta Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi olmak üzere eğitim alanında önemli hizmetler gerçekleştirerek Kazakistan'ın geleceğine destek verdiğini belirtti.

Umraliyev, "Tüm dünyada ekonomik bir kriz yaşanırken Türkiye, Kazakistan'da eğitim alanında böyle bir okul inşasına kaynak ayırarak Kazakistan'a ne kadar önem verdiğini bir kez daha ispat etti" dedi.

TİKA Astana Program Koordinatörü Dr. Ömer Kocaman da bu projenin hayata geçirilmesi aşamalarında Kazak tarafınca gösterilecek kolaylıklar için teşekkür etti.

Kocaman, bu okuldan mezun olacak öğrencilerin yalnız Kazak-Ahıska Türkleri arası ilişkilerde değil, hem Kazakistan'ın kalkınmasına hem de Kazakistan-Türkiye ilişkilerine önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz