Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB - Başkanın Mesajı

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyaetdin İsmihanoğlu, Sürgün yıldönümü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Saygıdeğer Hemşerilerim,

Bildiğiniz gibi 1944’te vatanımız Ahıska’dan haksız olarak sürüldüğümüz günden beri önce Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan, daha sonra Azerbaycan, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Amerika Birleşik devletlerine dağılmışdurumdayız.

Zor günlerin başlangıcında Halkımıza yardım eden Kazak, Kırgız ve Özbek kardeşlerimize, bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Azerbaycanlı kardeşlerimize ve dar zamanlarımızda da genişgünlerimizde de hep yanımızda olan Türkiye devletine her zaman minnettarız.

Değerli Hemşerilerim, Ahıska Türkleri olarak 1960’lardan beri haklarımızın geri verilmesi ve Halkımızın daha iyi günlerde yaşaması için büyüklerimiz hep mücadele ettiler. Onlar bu amaçla örgütlendiler. Uğradığımız haksızlıkların giderilmesi ve yaşadığımız ülkelerdeki problemlerimizin çözüme kavuşturulması için ellerinden gelen her türlü gayreti ortaya koydular. Onları minnetle yad ediyoruz.

Aradan geçen 66 yıllık zamanda Halkımızın yaşadığı sorunlar bitmedi, yenileri eklendi. Vatanımız Ahıska’ya dönmek isteyen hemşerilerimizin bu istekleri hala gerçekleştirilemedi. Gürcistan devletini uluslar arası hukukun gereklerini yerine getirmeye ve üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmeye davet ediyoruz!

Kırgızistan’da yaşanan iç karışıklıklardan halkımız huzursuz oldu. Türkiye’ye yerleşen hemşerilerimiz çalışma ve işbulmak başta olmak üzere bir çok konuda zorluklar yaşamaktadırlar. Halkımızın yaşadığı hemen her ülkede yaşadığı sorunlar da farklılık göstermektedir. Bu sorunların üstesinden gelebilmemiz için birlik içinde olmamız, birbirimize destek olmamız gerekmektedir. Bu sebeple ortaya çıkan yeni şartları da gözeterek daha büyük bir gayret ve emekle yolumuza devam etmemiz gerekmektedir.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği de 2008’den beri dünya üzerinde 9 ayrı ülkeye yayılmışbulunan halkımızın yaşadığı problemleri dünyaya duyurmak ve bu problemlerin çözülmesi amacıyla Halkımızın temsilcilerinin ortak kararı ile örgütlenme faaliyetini başlattı.

Değerli Hemşerilerim, ben Dünya Ahıska Türkleri Birliği başkanınız olarak Ahıska’lı bütün hemşerilerimizin hem bulundukları yerlerde rahat etmeleri hem de Vatana dönmek isteyenlerin yaşadıkları sorunların kolayca çözülebilmesi için bütün derneklerimizi bizim önderliğimiz altında birleşmeye davet ediyorum. Bu yolda önemli ilerlemeler sağladığımızı gördükçe durumdan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Ne yapmalıyız? Nasıl davranmalıyız? Öncelikle vatandaşı olduğumuz ülkelerin iyi birer vatandaşı olmalıyız. Bizler, Ahıska’lı Türkler olarak çalışkanlığımız herkesçe takdir edilmektedir. Çalışkan, dürüst samimi ve güvenilir insanlar olarak hem içinde yaşadığımız topluma hem de çevremize örnek olmalıyız. Birbirimizin kusurlarını hoşgörmeli, güçlerimizi birleştirmeliyiz. Bulunduğumuz her yerde hangi meslekten olursak olalım, en iyi ve en güzelini hedeflemeliyiz. En önemli yazarlar, en başarılı işadamları, en iyi edebiyatçılar, en iyi bilim insanları bizim aramızdan çıkmalıdır. Hepimiz bu bilinçte olmalıyız!

Hem Vatanımız Ahıska’ya dönüşve hem de dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım, başarılı ve mutlu olmamız, çocuklarımıza onurlu bir gelecek sağlamamız birlikte hareket etmemize bağlıdır. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız.

Bütün Halkımızı sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Kaynak : www.datub.eu

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz