Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalı Ailenin Evlat Özlemi Son Buldu

22 aydır ailesinden ayrı kalan Davut Arifov, Ahıska Türklerinin ata yurtlarına dönmelerine izin verilmesinin ardından ailesine kavuştu.

Avrupa Konseyi, DATÜB ve Türkiye'nin girişimleri sonucu sürgün edildikleri Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan ve hatta Sibirya gibi yerlerden Gürcistan'a dönen Ahıska Türklerinden Ahıska'ya gelenlere Gürcistan tarafından adeta yıldırma politikası uygulandı. Uygulamaya göre vatandaşlık verilmediği için oturma süresi bitenlerin Gürcistan'dan çıkış yapıp tekrar aldıkları evlerine dönmeleri gerekiyor. Hal böyle olunca da Gürcistan'dan çıkanlar bir daha Gürcistan'a alınmadı ve aileler tekrar parçalandı. Öyleki bazı aileler aldıkları evlerini de bırakarak tekrar geldikleri ülkelere döndüler.

Dört yıldır Azerbaycan'dan Ahıska'ya gelen Abamüslim Arifov ailesi, ev alarak Ahıska'ya yerleştiler. Abamüslim Arifov küçük oğlu Yaşar'ı bir yıl Türkiye'de okuttuğu için yine Türkiye'de Ardahan'ın Posof ilçesinde çalışan büyük oğlu Davut Gürcistan'a alınmadığı için Ahıska'daki annesi ve babasının yanına gidemedi ve Azerbaycan'a geri döndü. Bu ayrılış 22 ay sürdü. Babası Müslim Arifov'un tüm girişimleri cevapsız kaldı.

DATÜB'ün ve Avrupa Konseyi'nin yaptığı girişimlere Türkiye Cumhuriyeti de destek verince Gürcistan devleti de Gürcistan'a gelmek isteyenlere özel statü vererek dönüşlerini sağlayacağını onayladı. Alınan bu karar doğrultusunda önce parçalanmış ailelerin dönüşleri için statü verildi ve 22 aydır ailesinden ayrı kalan Davut Arifov da Ahıska'ya dönerek ailesine kavuştu. Arifov ailesi yeni yıla adeta bayram sevinciyle girdiği için Gürcistan yetkililerine tekrar tekrar teşekkür etti.

Kaynak: Haber01

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz